Суд не задовольнив апеляцію у справі чоловіка депутатки УКРОПу

03 Жовтня 2017, 22:20
Микола Сорокопуд 2991
Микола Сорокопуд

Апеляційний суд Волинської області не задовольнив скаргу адвоката, чоловіка народної депутатки від УКРОПу Ірини Констанкевич Миколи Сорокопуда, якого затримали на хабарі, щодо скасування запобіжного заходу.

Судове засідання відбулося у вівторок, 3 жовтня, – пише ВолиньPost.

На засідання прийшли адвокати, правозахисники та колеги Сорокопуда, щоб підтримати останнього. 

Нагадаємо, що у середу, 27 вересня, близько 13 години по вулиці Парковій голову комісії та адвоката-посередника викрила прокуратура Волинської області спільно з працівниками Управління захисту економіки в області департаменту захисту економіки Національної поліції України. Згодом стало відомо, що одним із затриманих є чоловік депутаки УКРОПу Ірини Констанкевич Микола Сорокопуд. А пізніше повідомили про деталі затримання.

Суд з’ясував учасників процесу про можливість зйомки. Так, Микола Сорокопуд заявив, що інформація і так поширюється Україною, тому для повного та неупередженого розгляду справи не заперечував проти зйомки. 

До апеляційного суду Волинської області надійшло 2 скарги. Так, прокуратура просила скасувати рішення Луцького міськрайонного суду та замість особистого зобов’язання призначити Миколі Сорокопуду запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або замінити альтернативним – призначити заставу. Другу апеляційну скаргу подав сам адвокат, в якій просив суд взагалі не призначати ніякого запобіжного заходу. 

«Я вважаю, що підозра необґрунтована та надумана, яка грунтується на припущеннях слідства. Час покаже», – сказав він. 

Прокурор відмітив, що у кримінальному проваджені обґрунтовано повідомлено про підозру. Також він зазначив, що до справи долучені протоколи огляду місця події, протоколи допиту свідка, протоколи ідентифікації предметів. 

Прокурор розповів і про те, що у справі є матеріали оперативно-розшукових дій, але задля збереження таємниці розголошувати інформацію не будуть. 

«Крім того, наявні ризики є, які викладені в клопотанні. Сорокопуд є головою комісії, яка обізнана з діяльністю правоохоронних органів, тому може впливати на свідків», – зазначив прокурор. 

Апеляційний суд залишив обидві скарги без задоволення.

Читайте такожЧоловіка депутатки УКРОПу, якого зловили за хабар, випустили під заставу

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром