Поліція залучатиме владу до боротьби з насильством у сім’ї

25 Грудня 2015, 17:31
2319 Джерело: unian.ua

Для активізації співпраці правоохоронців, державних установ та громадських організацій в напрямку протидії насильства в сім’ї в Луцьку відбувся круглий стіл на тему «Проблеми домашнього насильства та розвиток дитини. Роль суб’єктів взаємодії у вирішенні проблеми».

Ініціатором проведення заходу виступили співробітники управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Волинській області разом із Волинською обласною правозахисною організацією «Асоціація місцевого розвитку «Велес».

У засіданні взяли участь інспектори поліції превентивної діяльності області, працівники служб у справах дітей, освіти, соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Начальник сектору ювенальної превенції Інна Остапович повідомила присутнім, що з початку року на території області зареєстровано більше 2 тисяч випадків насильства у сім’ї, що вказує на те, що проблема існує і з нею потрібно боротися.

Під час засідання круглого столу обговорювалися питання взаємодії між службами та методи покарання правопорушників. Оскільки накладений на порушника закону штраф, як правило, впливає лише на фінансове становище сім’ї, а бажаних результатів не приносить.

«Сьогодні тема насильства у сім’ї є доволі актуальною, – розповідає заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП у Волинській області Віталій Тортина. – Основне завдання – це визначити проблемні питання з якими стикаються практичні працівники у своїй роботі. Як наслідок, виробити алгоритм спільних дій у їх вирішенні».

Особливо гострою проблемою є несвоєчасне повідомлення соціальних служб про насильство у сім’ї, інколи ця процедура забирає декілька днів. Бувають випадки у яких необхідно починати працювати негайно.

«Ми дійшли до висновку, що такі зустрічі потрібно проводити хоча би раз у квартал, – говорить керівник Волинської обласної правозахисної організації «Асоціація місцевого розвитку «Велес» Віктор Вальчук. – Потрібно обмінюватися контактами для того, щоб нормативна база, яка вже є прописана в законах, наказах, інструкціях несла практичний аспект. Факт особистого знайомства та обміну інформацією відіграє дуже важливу роль у подоланні цього явища».

Підбиваючи підсумки зустрічі, учасники заходу акцентували увагу на посиленні профілактики у напрямку протидії насиллю та більш тісній співпраці правоохоронців, державних установ і громадських організацій в цій роботі.

Аби обговорити методи покарання правопорушників, на наступне засідання вирішили запросити співробітників Державного департаменту України з питань виконання покарань та представників Луцького міськрайонного суду.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром