Політичні експерти назвали фаворитів та аутсайдерів року

25 Грудня 2015, 16:51
2027

Сподівання на радикальні зміни в органах місцевого самоврядування Волині виправдалися частково – попри прихід у ради представників нових політичних партій, в більшості міст і селищ краю зосталися на посадах попередні керівники.

Як зазначили політичні експерти обласного Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу 25 грудня під час «круглого столу» за підсумками року, тенденція стосується й Луцька, де керівне крісло залишилося за Миколою Романюком. Однак тепер він мусить рахуватися з найчисленнішим депутатським крилом «УКРОПу» та новообраним секретарем міської ради – представником «Самопомочі» Юлією Вусенко.

Саме секретар міськради стала лауреатом номінації «Політична несподіванка року» своєрідного рейтингу за опитуванням журналістів, експертів і фахівців-політологів, яке провів Центр. Натомість міський голова Микола Романюк посів другу сходинку рейтингу, щоправда в номінації «Політик року», поступившись першістю голові облради Ігорю Палиці.

За результатами опитування невдахою року серед політиків став кандидат на посаду голови міськради Олександр Товстенюк. Серед політичних партій експерти назвали лузерами «Народний фронт», БПП «Солідарність» і ВО «Батьківщина».

До речі, про негаразди в лавах міських організацій деяких партій свідчить навіть той факт, що до «ВолиньМедіа» на підсумковий політичний «круглий стіл» з’явилися лише представники двох партій – «Свободи» та «Самопомочі». Подібне ігнорування громадськості, а надто журналістської уваги і гострих запитань щонайменше насторожує.

Загалом дискусія-підсумок політичного оку, що минає, зводилася до результатів і наслідків місцевих виборів. Як зазначив керівник Центру Політичного аналізу Михайло Наход, очевидним є протистояння політичних сил – між аутсайдерами і переможцями виборів. Що, власне, позначиться не лише на суспільно-політичному житті області, але й Луцька.

«Ми навіть вбачаємо деякі переваги в такому політичному протистоянні, – зазначає секретар міськради Юлія Вусенко. – Адже існуватиме здорова конкурентна атмосфера, яка лише активізує зусилля політиків задля загального добра, заради блага для громади».

Заодно секретар міськради наголосила, що відтепер її політична партія «Самопоміч» буде ініціювати обов’язкові звіти заступників мера та, за необхідності, порушувати питання їхньої відставки.

До слова, більшість учасників «круглого столу» погодилися з висновками підсумкового політичного аналізу. І сподіваються, що наприкінці наступного року погляди експертів будуть оптимістичнішими.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
16/04/2024 Понеділок
15.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром