Лучани-католики святкують Різдво

25 Грудня 2015, 16:39
2611

З нагоди Різдва Христового у Кафедральному Римо-Католицькому костелі святих Петра і Павла відслужили Урочисту Месу.

Літургія відбулася у п'ятницю, 25 грудня під проводом ординарія Луцької дієцезії єпископа Віталія Скомаровського.

До храму завітали почесні гості, керівники міста: мер Микола Романюк та заступник голови ОДА Світлана Мишковець. Також були присутні Митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл, настоятель кафедрального собору Різдва Пресвятої Богородиці отець Роман Бегей, ігумен Луцького Монастиря святого Василія Великого УГКЦ Терентій Цапчук.

Святкова Меса розпочалась церковним співом та колядками у виконанні хору під музичний супровід органу. Під час Літургії кожен міг найповніше заглибитись у таємницю народження Ісуса Христа, роздумати над Його святістю.

У вітальному слові Єпископ Віталій Скомаровський нагадав, що Католицька Церква зараз перебуває у Році Божого Милосердя. Він наголосив на важливості милосердя не лише у часі Різдва, але й впродовж року. Також Єпископ наголосив на тому, що милосердя – це вільна дія, це щось більше ніж обов'язок.

«Коли Церква оголошує такий рік, значить сам Бог хоче його оголосити. Цей рік буде особливий тим, що Бог буде в особливий спосіб дарувати милосердя усім людям. Нехай же наші серця будуть відкриті, щоб відповісти на цей Божий заклик, а також для того, щоб ділитися Божою любов'ю один з одним», – каже ксьондз.

Після завершення Богослужіння до священиків та вірян храму з вітанням звернулись почесні гості. Вони презентували вітальні адреси, а також подарували цінні подарунки для храму. Опісля господарі свята запросили почесних гостей розділити з ними святкову ранішню трапезу.

«Кожне Різдво особливе, адже ми згадуємо подію народження Ісуса Христа. Цього року для повноти Різдвяної казки не вистачає хіба що морозу та снігу. У своїй невеликій спільноті священиків, так як і у Східному обряді, ми 24 грудня святкуємо Святий Вечір. Запрошуємо парафіян, а також бідних та самотніх людей і розділяємо з ними пісну вечерю. Опісля разом відправляємо святкову вечірню Месу», – розповідає настоятель костелу святих Петра і Павла отець Павло.

1














Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментарі
26 Грудня 2015, 10:45
На урочистій Месі був присутнім речник Волинської єпархії УПЦ протоієрей Валентин Марчук, котрий передав вітання керуючого архієрея митрополита Ніфонта.<br/>Журналісти, ви не професіонали! На фото його помістили, а в &quot;послужному списку&quot; не згадали. Спалилися, бідолахи...
26 Грудня 2015, 16:09
шановні
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром