Варашівці переймали досвід організації безпеки громади у лучан

21 Серпня 2021, 17:54
Працівники виконавчого комітету Вараської міської ради 19 серпня завітали до Луцької міської ради 988
Працівники виконавчого комітету Вараської міської ради 19 серпня завітали до Луцької міської ради

Із робочим візитом працівники виконавчого комітету Вараської міської ради 19 серпня завітали до Луцької міської ради, аби вивчити досвід організації безпеки.

Про це інформують на сайті мерії.

Поїздка мала на меті вивчити досвід роботи Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради для отримання знань щодо реалізації проєктів, які стосуються безпеки у Вараській громаді.

Директорка Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради Юлія Сиротинська розповіла про специфіку роботи підрозділу, познайомила із працівниками муніципальної варти, ознайомила зі структурою департаменту, його матеріально-технічною базою, проблемними питаннями та методами їх розв’язання.

Метою роботи департаменту є виконання повноважень місцевого самоврядування щодо забезпечення на території міста законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів територіальної громади.

Варто зазначити, що до повноважень муніципальної варти Луцької міської ради відносяться: складання протоколів про адміністративні правопорушення та приписи, винесення постанов у справах про адміністративні правопорушення, забезпечення провадження у справах про адміністративні правопорушення, які віднесені до їх компетенції. Також вони стежать за дотриманням норм благоустрою, за правилами паркування та дорожнього руху, а у разі їх порушення – складають протоколи та приписи для усунення цих порушень.

Саме оплата штрафів за порушення норм та правил, за дотриманням яких стежать інспектори муніципальної варти, поповнює бюджет Луцької громади на значну суму щомісячно, що є доволі показовим результатом роботи департаменту.

Приємно вразила учасників робочої групи реалізація проєкту «Безпечне місто». Завдяки цій програмі, у місті Луцьк встановлено майже 80 камер відеоспостереження, що дає змогу працівникам муніципальної варти оперативно та у режимі реального часу стежити за правопорядком у місті та невідкладно реагувати на правопорушення.

Зазначимо, що Вараською громадою також розроблено проєкт «Безпечна громада», відповідно до якого планується встановлення камер відеоспостереження на території всієї громади для запобігання правопорушень.

«Відеонагляд в територіальній громаді уже слугує та допомагає правоохоронним органам. Диспетчери ЦБМ слідкують за збереженням комунального майна, камери надають змогу з’ясувати обставини ДТП та є превентивним методом запобігання вчиненню правопорушень», – йдеться на сторінці Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради у фейсбуці.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром