Аваков звинуватив у нападі на Генконсульство «Торпеди»

02 Жовтня 2017, 15:28
2329

Міністр внутрішніх справ України, назвав осіб, винних, серед іншого, у нападі на Генконсульство РП у Луцьку.

Про це Арсен Аваков написав на своїй сторінці у Facebook. 

Зокрема, він повідомив, що злочинна група з декількох осіб, мешканців Черкаської області, намагались закинути вибуховий пристрій на територію генерального консульства Польщі в обласному центрі Волині 10 липня. 

Міністр заявив, що злочинці їхали влаштувати «теракт проти угорського пам'ятника на Верецькому перевалі в Закарпатській області». Зав його словами, поліцейські при затриманні підозрюваних вилучили в них вибуховий пристрій з приєднаним газовим балоном і гранати РГД-5.

Арсен Аваков запевнив, що провина даних осіб доведена незаперечними фактами у дев'яти злочинах, скоєних протягом 2016-2017 роках, які були спрямовані на розпалювання ксенофобії, релігійної нетерпимості і міжнародних конфліктів.

Затримані виконавці та їх керівник – так звана ОПГ «Торпеди», – за словами очільника МВД, входять до групи впливу колишніх нардепів від Партії Регіонів від Черкаської області – Володимира Олійника та Сергія Тулуба.

Зокрема, зауважив Аваков, слідчі задокументували ланцюжок контактів злочинців із зазначеними персонами, які нині перебувають у Російській Федерації, а також з рядом керівників партії «Опозиційний блок», які знаходяться в Україні.




 

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром