Господарчі суб’єкти Волині спрямували до держбюджету на чверть більше ПДВ

20 Серпня 2021, 14:20
Господарюючі суб’єкти Волині спрямували до держбюджету на чверть більше ПДВ 690
Господарюючі суб’єкти Волині спрямували до держбюджету на чверть більше ПДВ

На Волині за підсумками семи місяців 2021 року сплатили 1,3 мільярда гривень податку на додану вартість.

Сума сплаченого в області ПДВ перевищує торішні показники більш як на чверть. Про це Бізнес.Район повідомив сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області

Позитивна динаміка зі сплати ПДВ, яку фіксують щомісяця, - свідчення відновлення економіки та якісного адміністрування бюджетоутворюючого податку з боку фахівців ДПС, - констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

«Здійснюючи якісний аналіз діяльності господарюючих суб’єктів, ДПС активно протидіє сумнівним господарським оборудкам. В такий спосіб фахівці податкового адміністрування запобігають бюджетним втратам і створюють більш сприятливі конкурентні умови для діяльності легального бізнесу. Результат – ріст бюджетних надходжень», - зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців запевнила, що податкова служба жодним чином не втручається в діяльність платників податків.

«Ми маємо сучасні інформаційні рішення та процедури для того, щоб проаналізувати діяльність платника ПДВ без жодного контакту. Якщо ж наш аналіз свідчить про потенційні ризики та зловживання, намагаємося переконати платника відмовитися від схем мінімізації. Саме позитивна податкова історія – одна з передумов своєчасного отримання бюджетного відшкодування ПДВ», - підсумувала Світлана Савчук.

Довідково: протягом січня-липня 2021 року волинському бізнесу відшкодували майже 504 мільйони гривень ПДВ.

Читайте також: Шкодила інтересам України: у Луцьку виявили ботоферму

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром