У Луцьку розчищали Стир від повалених негодою дерев

19 Серпня 2021, 09:52
Повалені дерева розчищали за допомогою техніки 726
Повалені дерева розчищали за допомогою техніки

У Луцьку розчистили річку Стир від сухостійних дерев, що повалила негода.

Для видалення дерев використовують спецтехніку, зокрема судно технічного флоту, буксирувальний катер та баржу з можливістю 56-тонного завантаження. Про це повідомляє «Суспільне».

Директор підприємства Олег Кербалай розповів, що вздовж річки є місця, де звичайною технікою дістати дерево з берега дуже складно. Каже: до процесу залучили восьмеро працівників, інколи працює до 20 людей.

Під час планового розчищення фахівці підприємства, котре виграло тендер на проведення таких робіт, демонтовували штучні перешкоди із водойми на 11-кілометровій ділянці в районі вулиць Яровиця та Героїв УПА.

«Після дощів дерева з обривів валяться в воду. Сьогодні і розчищали, і дозбирали дерева на пройденому маршруті. Очищення річки потрібне для того, що берегова лінія була чистою, щоб через Стир пішов річковий флот, для розмулення, щоб не був заблокований прохід джерел в гирло річки», — зазначив керівник луцької фірми.

Зі слів Олега Кербалая, вздовж річки залишилося до 15 % обсягу робіт.

Над розчищенням річки працівники приватного підприємства займаються вже півтора місяця. Роботу, додав директор фірми, мають завершити до кінця серпня.

Довідково: тендер на очищення русла річки Стир від повалених дерев, догляд за прибережною смугою з метою покращення гідрологічного режиму та санітарного стану річки" оголосив навесні цього року департамент ЖКГ Луцькради. Переможцем стало ТОВ «РІЧТРАНС ЛУЦЬК» з остаточною ціною послуг – 994 163 гривні.

Читайте також: У Луцьку гасили пожежу: у промзоні горіли шини

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром