У громадах Луцького району створюватимуть взводи добровольців тероборони

18 Серпня 2021, 15:12
У громадах Луцького району створюватимуть взводи добровольців тероборони 767
У громадах Луцького району створюватимуть взводи добровольців тероборони

У громадах Луцького району розпочнуть формування добровольчих взводів із 30-40 місцевих жителів. 

До цього зобов’язує нещодавно прийнятий Закон України «Про основи національного спротиву». Як організувати добровольчі формування територіальної оборони у кожній громаді, у Луцькій районній раді ділились досвідом представники Володимир-Волинської районної ради, які вже активно розпочали їх створювати у громадах свого району. Про це йдеться на сайті райради. 

Голова Володимир-Волинської райради Віктор Хиць розповів, що вже на цих вихідних перше навчання добровольців проведуть в Оваднівській територіальній громаді.

Керівник Центру підготовки територіальної оборони, командир стрілецького батальйону Волинської області Олег Бойко наголосив, що підписати контракт можуть і чоловіки, і жінки віком від 18 до 60 років. Крім того, якщо людина вступає у добровольче формування тероборони, її не зможуть більше нікуди зобов’язати, а її сім’я гарантовано матиме соціальний та правовий захист.

«Для громади підготовка 30-40 місцевих жителів, які захищатимуть її у разі військових дій, обійдеться у 40 тисяч гривень. Це невеликі гроші, коли мова йде про безпеку людей», - сказав Олег Бойко.

Добровольчі формування у громадах матимуть також державне фінансування з початку наступного року.

Читайте також: Лучанин став командувачем Повітряних Сил ЗСУ

«Луцька районна рада проведе масштабну інформаційну кампанію серед голів громад та цивільного населення, щоб у найкоротші терміни створити добровольчі формування територіальної оборони. Люди повинні знати, як захистити себе, свою родину, вулицю та громаду, в якій проживають», - наголосив Олександр Омельчук.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром