Повернення зі Сходу: волонтери вчили солдатів медицині

19 Квітня 2015, 13:10
5232 Джерело: http://www.volynpost.com/

До Луцька із зони АТО повернулися учасники благодійного проекту "Мeцeнaти для сoлдaтa", які разом із польськими волонтерами-медиками проводили для українських військових вишколи з практичних знань щодо тактичної медицини.

Про це на сторінці благодійного проекту"Мeцeнaти для сoлдaтa" у соціальній мережі повідомив волонтер Руслан Теліпський, - пише ВолиньPost.

"Під час нашого перебування у зоні АТО нам вдалось тричі провести для 4 різних бригад вишколи з практичних знань щодо тактичної медицини на полі битви (місця проведення та конкретні військові підрозділи умовчуємо навмисно з точки зору безпеки самих бійців). 

Ці тренінги проводили наші друзі-поляки з якими ви мали можливість познайомитись у Луцьку під час презентації машин швидкої допомоги, що будуть передані двом батальйонам, які стоять на передовій. Під час вишколу основний акцент робився на евакуації поранених під час обстрілів противника. 

Наші бійці довідались багато нового та дієвого щодо найефективнішого порятунку і надання першої невідкладної допомоги згідно натівських стандартів а також поділились і своїм досвідом. Керівник волонтерів-інструкторів Дам’ян Дуда був вражений на скільки застарілі у наших бійців аптечки. Сучасних аптечок було дуже мало, і що найбільше розчарувало польських друзів – так це резинові джгути та ніякі бінти, яким вже по 30 років і вони практично не несуть жодної своєї захисної функції. 

Тому ми вирішили, що на цей раз будемо збирати кошти аби закупити та роздати бійцям на передовій сучасні і дієві при пораненнях джгути-турнікети європейського зразку (ціна одного екземпляру коштує в Польщі близько 30 євро). Наші хлопці подякували за великий внесок польських інструкторів-рятівників у збереженні людських життів і багато чого підкреслили нового і чекають на наступні зустрічі", - йдеться у повідомленні.

Дивитися більше фото у фотогалереї.

24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром