Театральний майдан: біля собору риють ями

25 Грудня 2015, 10:10
2792

Краєзнавець Ігор Левчук вимагає від Волинської єпархії УПК КП зупинити будівельні роботи на території Луцького кафедрального Свято-Троїцького собору, бо, на його думку, самочинні роботи нищать пам’ятку національного значення – монастир бригіток і бернардинів.

Своє обурення стосовно будівельних робіт історик виклав на сторінці Facebook.

«Шановні друзі, колеги журналісти, потрібна ваша допомога на місцевому рівні, Києва і центральних каналів, – просить допомоги Ігор Левчук. – На місці вирішувати ці питання важко… У нас в Луцьку нахабно йдуть самочинні роботи на пам'ятках національного значення – монастир бригіток і бернардинів. Жодних дозволів. Працюють шабашники.

Всі структури Охорони КС в курсі. Реакції жодної. Підключали МВС. Дітвора, яка взагалі нічого не знає в специфіці. Втрачаємо час в лікнепі.

Мало того, що риють, так є інформація що ще й шукають «по чорному». Робить єпархія УПЦ КП. Всі їх бояться, бо начальство ручки цілує. Вони в 2007 році ціле кладовище викинули на смітник. Біля пів тисячі трупів. Тричі ми відкривав кримінальну. Йдуть вказівки слідчим закрити… Вся доказова база 100 відсотків. По останній справі досі не знаю результату. Офіційно – жодної відповіді. Думаю, що пустили по гальмам… На сьогодні тут стоїть чотирьохповерховий самобуд в охоронній зоні на колишньому кургані, що був в реєстрі Польщі, як пам'ятка археології. Вже знищено. Є лист 2007 МКУ. Ніхто не відреагував.

Сьогодні повним ходом йдуть роботи в охоронній зоні на історичному цвинтарі в центрі міста. Копають прямо по могилах. Ось світлини вчорашнього дня. Потрібен громадський резонанс і підтримка. Це вершина цинізму і беззаконня».

Фото Ігоря Левчука:


Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром