У Луцьку стартувала «Школа толерантності»

30 Вересня 2017, 12:20
1898

Юних лучан вчитимуть толерантності.

Цикл тренінгів для старшокласників започаткувала громадська організація «Переселенці Криму та Донбасу». На цих заняттях учнів виховують  на принципах терпіння й поваги до інших,  дотримуючись при цьому своїх переконань і визнаючи таке ж право за іншими. Про це повідомляє телекомпанія «Нова Волинь».

У молодіжному середовищі, на жаль, не рідкість нетерпимість, злоба чи навіть агресія. У різноманітті культур, релігій, думок та ідей школярам буває важко розпізнати моральні цінності. Аби допомогти їм, у Луцьку започаткували «Школу толерантності».

Ідея належить Олені Черенковій, голові громадської організації «Переселенці Криму та Донбасу». «Школа» – це цикл тренінгів, аби  виховувати в учнів здатність співчувати і довіряти іншим, дати розуміння, що таке гідність, терпіння і самопізнання.

«Ціль – донести, що таке толерантність, які риси притаманні толерантній людині, – каже Олена Черенова. – Заняття будуть проходити в інтерактивному режимі. Це будуть ігри, письмові завдання».

Перше заняття відбулось у Луцькій вечірній школі. Її директор Юрій Левченко каже: у житті школярам доводиться спілкуватись із представниками різних національностей, культур, конфесій і соціальних верств.  Знаходити спільну мову нелегко.

«У першу чергу, люди між собою спілкуються правильно тоді, коли вони поважають один одного, – переконаний Юрій Левченко. – Для цього і започатковані заняття, які допоможуть правильно обрати тон розмови, навчать правильно поводитися».

Під час тренінгу учні вчилися бути толерантними і бачити світ у всьому його розмаїтті. Результатом задоволенні. Кажуть: тепер краще розуміють себе та інших.

Тренінги «Школи толерантності» відбуватимуться почергово у кожному навчальному закладі Луцька. Під час обговорень, дискусій та ігор учнів навчатимуть доброзичливому ставленню до інших культур, поглядів і традицій.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром