Дрібні хулігани, недобросовісні водії та упіймані злодії – патрульна поліція підвела перші підсумки

25 Грудня 2015, 09:58
4768

Нова патрульна поліція міста за перші 5 днів роботи отримала 600 викликів.

Про це у четвер, 24 грудня, розповів начальник Управління патрульної поліції Луцька Антон Цюцюра під час прямого ефіру у телепередачі «Під градом змін» Громадського.Волинь.

«Також ми вже маємо на рахунку розкритий грабіж за допомогою небайдужого громадянина. Затримано лучанина за незаконне поводження зі зброєю та двох за крадіжку. Дуже багато реагують наші співробітники на порушення правил дорожнього руху: складено три протоколи за керування у стані сп’яніння, залишення місця ДТП, за п’ять днів трапилося вже 15 ДТП», – розповів Антон Цюцюра.

За його словами, найбільша проблема міста – це неправильне паркування. Патрулі зафіксували вже 104 таких порушень.

«Ми будемо якось систематично її вирішувати. Я особисто їздив дивився, що у нас у тих місцях, де є проблеми з парковками, за 50–100 метрів є стоянка, на якій можна без порушень правил дорожнього руху залишити авто. Але трохи люди чи лінуються, чи поспішають, чи не звикли до того, що це не можна робити», – зазначив головний патрульний міста.

Ще одні проблеми міста – це дрібне хуліганство та розпивання алкогольних напоїв в громадських місцях.

«Як правило, люди були напідпитку і траплялося це у вихідні дні», – зауважив Антон Цюцюра.

Крім того, командир патрульних розповів, як відбуваються щоденні чергування вулицями Луцька.  

«Кожен автомобіль закріплений за певним квадратом міста. Якщо саме з цього квадрату приходить дзвінок на «102», то йому приходить завдання, на яке він має відразу реагувати. Якщо викликів у цьому квадраті немає, то патрульні заїздять у двори, вони самі для себе шукають роботу, тобто правопорушення», – стверджує Антон Цюцюра.

Також головний поліцейський міста поділився першими враження від особового складу.

«Я ще в процесі їх вивчення, знайомства. Серед нас є люди з дуже різних сфер, наприклад, медицини, маємо кілька колишніх працівників міліції, є колишні банкіри. Я особисто проводив співбесіди у інших містах, тому можу сказати, що ми шукаємо людей, у яких горять очі, людей, які хочуть змінити країну», –  розповів Антон Цюцюра.

До слова, свою кар’єру поліцейського Антон Цюцюра розпочинав саме у Києві, пройшов у столиці відбір та навчання. Згодом став командиром 10-ї роти першого батальйону, обслуговував Шевченківський район Києва. Після двох місяців роботи Антона Цюцюру підвищили до командира батальйону та перевели на службу до Львова, де він служив з серпня до грудня 2015 року.

На офіційній сторінці Патрульної поліції Луцька у соцмережі «Facebook» зазначено також, що народився головний поліцейський Луцька 21 серпня 1986 року, у 2003 з відзнакою закінчив ЗОШ с. Олексіївка Донецької області. У цьому ж році став курсантом Донецького юридичного інституту. З 2007 року працював слідчим слідчого відділу Великоновосілківського РВ ГУМВС України в Донецькій області. У 2009 році звільнився за сімейними обставинами і влаштувався на металургійний завод. 


Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментарі
25 Грудня 2015, 14:29
невже в нас дійсно начальник поліції має профільну юридичну освіту та щей юридичний досвід....приємно почути
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром