Прилуцьке: депутати підтримали об'єднання з Луцьком

29 Вересня 2017, 16:58
2307

Депутати Прилуцької сільради проголосували за об'єднання з Луцьком.

Це відбулося під час сесії у п’ятницю, 29 вересня, інформує ВолиньPost.

Нагадаємо, 1 вересня у Прилуцькому відбулися громадські слухання, на яких більшістю голосів було прийняте рішення про об'єднання сіл Прилуцької сільської ради та Луцька. До Прилуцької сільської ради належать села: Прилуцьке, Дачне, Жабка, Сапогове.

Під час сьогоднішнього засідання відбулося тривале обговорення, учасники якого висловлювали різні думки щодо об'єднання з Луцьком.

Депутат Валентин Матящук зазначив, що депутатам потрібно голосувати «за», тому більшість учасників громадських слухань проголосували «за». А те, що мало людей прийшло на ці слухання, мовляв, їхня проблема.

Експерт Валентин Малиновський зазначив, що голосування – не останній крок у процедурі об'єднання. Якщо депутати підтримають об’єднання, то наступним етапом буде створення робочої групи.

«Вона напрацьовуватиме рішення, тоді будуть вноситись пропозиції та плани. Після цього ще буде громадське обговорення. Потім буде знов сесія Прилуцької сільської ради, яка затвердить громадське обговорення. Потім винесеться на розгляд сесії міської ради, потім обласна рада розгляне... Якщо ви сьогодні голосуєте «за» – це старт процесу», – зазначив Малиновський.

Також депутати у виступах акцентували, що очікують від міської ради Луцька співпраці і хочуть «об’єднання, а не приєднання».

Зрештою, під час голосування вісім депутатів проголосували «за», четверо утримались і один – «проти».


 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром