Міськрада витратить майже півтора мільйона гривень на свій піар

24 Грудня 2015, 17:55
2259

Згідно з міською програмою «Прозора влада», на висвітлення діяльності міської ради планують витрачати 740 тисяч гривень щороку, з яких 390 тисяч – це фінансова підтримка газети «Луцький замок».

Програму представили на сесії міської ради у четвер, 24 грудня.

Після того, як заступник начальника відділу інформаційної роботи міської ради Жанна Перун представила програму, депутати поцікавилися, навіщо стільки коштів витрачати на підтримку комунальної газети «Луцький замок».

«Якщо це підприємство, то вона має заробляти саме на себе. Чому ми маємо фінансувати цю газету», – запитав Ігор Поліщук, депутат від «УКРОПу».

На що чиновниця намагалася пояснити доцільність фінансової підтримки. Її активно підтримав міський голова Микола Романюк, який пояснив, що всі депутати мають бути зацікавленні у тому, щоб мати майданчик для висвітлення власної роботи.

«У цій газеті друкуються всі наші рішення, всі документи, які мають бути оприлюднені. Газета «Луцький замок» вже надрукувала нам матеріалів на суму понад 700 тисяч гривень і це не найдорожчі розцінки у місті», – зауважив Микола Романюк.

Однак Ігор Поліщук мав ще одне зауваження до програми. За його словами, програма «Місто» розповідає більше про діяльність міського голови, ніж про депутатів міськради.

«Якщо так буде й надалі, то, можливо, варто перейменувати телепрограму у «Мер міста», – зіронізував Ігор Поліщук.

Микола Романюк погодився з депутатом та запропонував вносити свої пропозиції щодо варіантів та формату висвітлення діяльності міської ради.

Після тривалого обговорення пунктів програми депутат від «Народного контролю» Павло Данильчук запропонував прийняти програму не на три роки, як планувалося, а лише на два – на 2016–2017 роки. У результаті депутати ухвалили рішення з врахуванням усіх пропозицій.

Ознайомитися зі всіма пунктами програми можна на сайті міськради.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024