До Луцька можуть повернутися «Поліське літо з фольклором» та «Ніч у Луцькому замку»

24 Грудня 2015, 17:36
5905

Депутати Луцької міської ради включили у програму фінансування культурно-мистецьких та культурологічних заходів на 2016 рік фестивалі «Поліське літо з фольклором» та «Ніч у Луцькому замку».

Про це стало відомо під час сесії міської ради у четвер, 24 грудня.

Пропозицію щодо проведення у 2016 році фестивалю «Ніч у Луцькому замку» внесла депутат від «Солідарності» Наталія Бунда.

«Пропоную вписати арт-шоу «Ніч у Луцькому замку» в програму, а також передбачити на нього 50 тисяч гривень з міського бюджету, щоб гарантувати проведення цього фестивалю», – зазначила Наталія Бунда.

Спочатку депутати вагалися, чи підтримувати таку пропозицію, адже очевидно, що коштів у сумі 50 тисяч гривень недостатньо на проведення фестивалі. Своэю чергою міський голова Микола Романюк зауважив, що за перші місяці нового року потрібно буде шукати спонсорів для фестивалю.

«Я тільки «за» «Ніч у Луцькому замку». Це справді наша візитівка. Я і ви за січень шукаємо спонсора і повертаємося до обговорення проведення цього фестивалю згодом», – зазначив мер.

Депутат від «УКРОПу» Ігор Поліщук також погодився підтримати фестиваль, але за кількох умов.

«Пропоную такі дві умови: провести фестиваль не на нижчому рівні ніж раніше і друга – щоб учасники АТО та члени їхніх сімей отримали можливість відвідати арт-шоу безплатно», – висловив свою думку депутат.

Також депутати пригадали про такий фестиваль «Поліське літо з фольклором» та запропонували хоча б включити його в перелік культурних заходів, а вже потім шукати фінансування.

Начальник відділу культури міської ради Тетяна Гнатів розповіла, що фестиваль дуже дорогий.

«Загальний обсяг фінансування, потрібного на проведення фестивалю, 800 тисяч гривень. Ми зверталися до Міністерства культури, але вони нас не підтримали, зважаючи на ситуацію в країні. Тому, проаналізувавши ситуацію, ми прийшли до висновку, що цього року не буде «Поліського літа з фольклором», – пояснила Тетяна Гнатів відсутність фестивалю.

До слова, загалом на культуру у місті наступного року витратять 930 тисяч гривень. За словами Тетяни Гнатів, програма спрямована на підтримку обдарованих дітей, посилення бібліотек, організація дозвілля мешканців міста, патріотичне виховання, а до формування цієї програми залучали і громадські організації.

З проектом рішення можна ознайомитися на сайті міської ради.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром