Перепоховають останки в'язнів Луцької тюрми

29 Вересня 2017, 14:57
2755

Останки в’язнів Луцької тюрми перепоховають 11-12 жовтня.

Про це повідомили на круглому столі з питань організації перепоховання розстріляних у 1941 році в’язнів Луцької тюрми у п’ятницю, 29 вересня.

Робоча група та судмедекспертиза завершили свою роботу, зараз по цьому пишуть документацію і, крім того, провели ексгумацію

Сергій Годлевський зазначив, що  акція перепоховання стосується не лише Луцька, а й Волині, і є всеукраїнською. Перепоховання проходитиме два дні, процес розпочнеться ввечері 11 жовтня, туди перенесуть останки і почнуть читати акафіс.

А 12 жовтня стане днем похорону. Служба розпочнеться об 11:00 та відбуватиметься на території колишньої в’язниці, під стіною на якій розташовані прізвища та імена тих, хто загинув.

Дирекція заповідника ніяких заперечень не висловила. Під час копання та мурування ями проводитимуть постійний нагляд. Ця яма буде у формі саркофагу, спочатку створять покриття, опісля покладуть шар грунту, а тоді вже встановлять християнський хрест.

На місці, де проводили розкопки, планують встановити пам’ятку у вигляді розірваного серця із червоно граніту, а навколо облаштують клумби.

На перепоховання запросять усі релігійні конфесії, які дотичні до цього, зокрема це – римо-католицька церква та іудейська громада Луцька, а очолить процесію митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Крім  того, вшанувати загиблих зможуть прийти усі небайдужі.

БІЛЬШЕ ПРО ЛУЦЬКУ ТЮРМУ ЧИТАЙТЕ ТУТ

Довідка

Ексгумація  вилучення трупа з місця поховання, при необхідності його огляду, проведення експертизи в ході розслідування кримінальної справи.


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром