Луцький район: ціла родина захворіла на ботулізм

29 Вересня 2017, 10:49
2580

У Луцькому районі зареєстрували випадок захворювання на ботулізм мешканця одного із сіл. 

Випадок стався 27 вересня. Хвору 12-річну дитину доправили на лікування в обласну інфекційну лікарню. Захворювання він пов’язав із вживанням в їжу м’ясної консерви домашнього приготування, – повідомляють у Волинському обласному центрі МОЗУ.

Як згодом повідомило видання УНН, в обласну інфекційну лікарню Луцька вслід за 12-річним хлопчиком з діагнозом ботулізм госпіталізовані і його батьки.  За словами медиків, родина вживала домашній паштет із м'яса.

У важкому стані хлопчика поклали у відділення реанімації, нині його стан покращився. Дитині та батькам ввели сироватку проти ботулізму.

Нагадуємо читачам про небезпеку від використання в їжу консервованої продукції негарантованої якості, особливо домашнього приготування (м’ясних, рибних, овочевих консервів). Лікарі не рекомендують вживати також консерви невідомого походження, із деформованими чи «піддутими» кришками.

Ботулотоксин чутливий до впливу високих температур, тому консервовану продукцію перед вживанням необхідно піддати термічній обробці (прокип’ятити, протушкувати чи просмажити). У разі появи симптомів хвороби – недомагання, нудота, блювота, болі в животі тощо – необхідно терміново звернутись за медичною допомогою.

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром