Студенти Малої комп'ютерної академії ШАГ відсвяткували випускний

12 Серпня 2021, 11:08
Вручення дипломів ШАГ РЕКЛАМА 1841
Вручення дипломів ШАГ

У Луцьку вихованці Малої комп’ютерної академії ШАГ відсвяткували випускний. У приміщенні IT Step School з кульками і тортом зібралися 37 студентів з батьками, щоб офіційно завершити своє навчання та почуте напутнє слово від спікерів з IT-сфери.

На заході 11 серпня побувала журналістка Район.Луцьк.

У Малій комп’ютерній академії ШАГ діти 9-12 та 13-14 років мали змогу створювати власні проєкти, розробляти ігри, програми, вебсайти, навчилися працювати в команді та отримали багато інших навичок, які точно знадобляться в майбутньому.

Перш за все, з успішним завершенням навчання випускників привітала директорка Комп’ютерної академії ШАГ Інна Кондратюк, побажала міцного здоров’я та можливості застосувати знання на практиці.

«Хочу побажати, щоб знання, які ви отримали в стінах академії були прикладними, щоб ви їх могли в житті застосовувати, могли отримувати з них дохід і вони вас зробили успішними», – казала Інна Кондратюк.

Після цього батькам показали, чим займалися їхні діти протягом навчання в академії. Вебсайти, рекламні банери, відретушовані фото з мультиекспозицією, міні ігри та спецназівці, які танцюють на фоні карти з Counter Strike – над цими та ще кількома іншими проєктами студенти працювали самостійно під керівництвом викладачів. Кожен проєкт вимагав освоєння нових програм, з чим діти успішно справилися.

Про переваги роботи в IT та майбутні можливості для випускників академії ШАГ розповів викладач Малої комп’ютерної академії Микола Лінчук. За його словами, в IT-сфері є ряд переваг, які сильно виграють порівняно з іншими професіями. У першу чергу він назвав заробітну плату та можливість постійно розвиватися.

«Якщо взяти, наприклад, професію лікаря, то ви будете рости до якогось певного моменту, потім отримаєте лікаря вищої категорії і освоювати щось нове у вас просто не буде часу. В IT ви можете працювати, наприклад, веброзробником, досягти вершини senior (один із рівнів професійного розвитку в IT-сфері – прим. авт.) і ніщо не заважатиме вам вивчити ще другу, третю, четверту мови програмування і кодувати», – пояснив Микола Лінчук.

Викладач також розповів на прикладах про високу затребуваність IT-спеціалістів у сучасному світі та багато можливостей працювати на фрілансі.

Підхопила задану траєкторію розмови рекрутерка однієї з найбільших IT-компаній в Україні SoftServe Вікторія Делейчук. Вона детально розповіла випускникам та їхнім батькам особливості рекрутингу в IT, описала, як потрапити до них у компанію та на що звертати увагу при написанні резюме. Студенти особливо зацікавилися можливістю подати свої напрацювання в open source програмуванні (робота з відкритим кодом), як практичний досвід.

Вікторія Делейчук також зазначила, що SoftServe планують відкрити офіс у Луцьку, якщо тут буде багато працівників, які працюють на компанію дистанційно. Тож випускників академії заохотили навчатися далі і пробувати свої сили саме в цій компанії.

На завершення випускникам вручили дипломи про завершення навчання та почастували всіх присутніх святковим тортом.         

Читайте такожЧому навчатися в IT Step School – це круто: думки учнів. ФОТО

 

 

                                                                                               

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024