Чоловіка депутатки УКРОПу, якого зловили за хабар, випустили під заставу

28 Вересня 2017, 21:17
3233

Чоловіка народної депутатки від УКРОПу Ірини Констанкевич Микола Сорокопуда, якого затримали на хабарі, випустили під особисте зобов'язання.

Відповідне рішення ухвалив 28 вересня суддя Луцького міськрайонного суду Андрій Сівчук, – пише ВолиньPost.

Нагадаємо, що у середу, 27 вересня, близько 13 години по вулиці Парковій голову комісії та адвоката-посередника викрила прокуратура Волинської області спільно з працівниками Управління захисту економіки в області департаменту захисту економіки Національної поліції України. Згодом стало відомо, що одним із затриманих є чоловік депутаки УКРОПу Ірини Констанкевич Микола Сорокопуд. А пізніше повідомили про деталі затримання.

На судове засідання прийшло декілька десятків адвокатів та родина Миколи Сорокопуда.

Сторона обвинувачення на початку засідання клопотала про обрання для Сорокопуда запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на термін 60 днів із можливістю звільнення під заставу обсягом 134 720 гривень.

Чоловіка підозрюють у вчиненні тяжкого злочину, передбачено частиною 3 статті 168. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін 5-10 років. Прокурор сказав, що обвинуваченому повідомили про підозру, а вина підтверджується долученими доказами.

З метою унеможливлення впливу на розслідування, просили визначити міру запобіжного заходу саме у такому вигляді.

За словами підозрюваного, ситуація створена не так задля впливу на нього, як на його дружину. Він зробив заяву, що наразі є адвокатом у кількох справах. У цих справах негласні дії ведуть представники департаменту, який його затримували. На його думку, це ще один доказ, що його хочуть усунути від цих справ.

Сорокопуд вважає, що підозра необгрунтована та містить суперечності, а повідомлення із смс-переписки, які йому пред'явили, нескладно підробити. 

Адвокат підозрюваного Ольга Юнчик зазначила, що його справа – полювання за адвокатами іназвала необгрунтованою. Юнчик повідомила, що Сорокопуд утримує 90-річну матір та має низку відзнак.

Депутати Віктор Пилипчук, Андрій Козюра, Вадим Матвіїв і Вікторія Ханзарук подали заяви про взяття Сорокопуда на поруки.

Відтак, суддя Андрій Сівчук оголосив ухвалу – клопотання прокуратури задоволенню не підлягає. Як запобіжний захід, Миколі Сорокопуду призначили особисте зобов'язання.


 

Коментарі
29 Вересня 2017, 01:10
Буде більше брати хабарів
29 Вересня 2017, 01:35
Та нічого йому не буде
29 Вересня 2017, 02:34
дибіли - хто у вас пише заголовки? яку заставу? взяли на поруки!
29 Вересня 2017, 05:15
Журналысты. ))) Село i люди. )))
29 Вересня 2017, 11:33
Та у ціх особистостей конвеєр
30 Вересня 2017, 15:06
І всі знали,не посадять точно,але імідж за 2 штукі продав,тому людину не можна судити по обгорці-якщо середина гнила.
Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром