Вимагали дві тисячі доларів і п’ять тисяч гривень: подробиці затримання адвокатів-хабарників

28 Вересня 2017, 11:06

Дві тисячі доларів США та понад п’ять тисяч гривень неправомірної вигоди вимагали посадовці від громадянина за успішну здачу кваліфікаційних іспитів, які необхідні для отримання посвідчення адвоката.

Про це повідомляє прес-служба поліції Волині.

Нагадаємо, у середу, 27 вересня, близько 13 години по вулиці Парковій голову комісії та адвоката-посередника викрила прокуратура Волинської області спільно з працівниками Управління захисту економіки в області департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Оперативники Управління захисту економіки в Волинській області та слідчі прокуратури Волинської області задокументували схему вимагання та одержання неправомірної вигоди, яку організував чоловік народного депутата. Громадянин є головою кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури. До злочинної діяльності у якості посередника долучив адвоката-члена цієї ж комісії.

За місцем мешкання фігурантів проводять санкціоновані обшуки. Вирішують питання про затримання посадовців в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.