Вимагали дві тисячі доларів і п’ять тисяч гривень: подробиці затримання адвокатів-хабарників

28 Вересня 2017, 11:06
3097

Дві тисячі доларів США та понад п’ять тисяч гривень неправомірної вигоди вимагали посадовці від громадянина за успішну здачу кваліфікаційних іспитів, які необхідні для отримання посвідчення адвоката.

Про це повідомляє прес-служба поліції Волині.

Нагадаємо, у середу, 27 вересня, близько 13 години по вулиці Парковій голову комісії та адвоката-посередника викрила прокуратура Волинської області спільно з працівниками Управління захисту економіки в області департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Оперативники Управління захисту економіки в Волинській області та слідчі прокуратури Волинської області задокументували схему вимагання та одержання неправомірної вигоди, яку організував чоловік народного депутата. Громадянин є головою кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури. До злочинної діяльності у якості посередника долучив адвоката-члена цієї ж комісії.

За місцем мешкання фігурантів проводять санкціоновані обшуки. Вирішують питання про затримання посадовців в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.




1

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром