У міськраді з третьої спроби ухвалили програму благоустрою

24 Грудня 2015, 12:26
1596

Депутати міської ради скоротили термін дії запропонованої програми благоустрою до двох років.

Голосування відбулося у четвер, 24 грудня на пленарному сесійному засіданні.

Начальник департаменту житлово-комунального господарства Іван Кубіцький розповів, що програма передбачає догляд за зеленими насадженнями, вулично-дорожньою мережею обслуговування водних територій, зливову каналізацію. Окрім того, передбачено обслуговування фонтанів та об’єктів меморіальної слави.

Після обговорення програми деякі депутати висловили сумніви щодо необхідності негайного голосування за неї, оскільки розрахована вона була розрахована на надто великий термін – 2016–2020 роки. І окрім того, вони сумніваються в ефективності попередньої програми.

Ігор Поліщук розповів, що вказані у програмі суми вигадані та можуть не відповідати дійсності через кілька років

«В мене пропозиція цієї програми не приймати, а зробити її на два роки. Тут вказані суми, але звідки ми можемо знати, скільки це буде коштувати через кілька років, для чого нам вигадувати якісь міфічні суми», – зазначив депутат.

Павло Данильчук також повідомив, що жоден з депутатів не бачив звіту за попередню програму.

«Це глобальна програма фінансування, але ми не бачимо звіту за минулі роки. Як ми можемо приймати програму, якщо не бачимо, наскільки вона була ефективна раніше. Нема інформації, нова програна, прогнозовані суми. Вважаю, що такі великі програми потрібно знімати з розгляду сесії, заслуховувати звіт. Нічого страшного не буде, якщо перенесемо це через місяць», – зауважив Павло Данильчук.

Проте секретар міськради Юлія Вусенко зазначила, що цю програму потрібно прийняти, незважаючи на недопрацювання.

«Мені прикро, що зауваження, які були висловленні на комісіях, не були враховані. І програму, передбачену на чотири роки, не розрахували на два. Проте хочу сказати, що неприйняття програми може вплинути на рівень життя лучан», – сказала вона.

Микола Романюк також зауважив, що якщо програму благоустрою зараз не ухвалять, то вже з 1 січня 1016 року гроші на догляд за містом із казначейства не надійдуть.

Заступник міського голови Тарас Яковлев запропонував прийняти програму та дати доручення житлово-комунальному господарству представити звіт на наступне сесійне засідання.

Депутати тричі голосували за програму благоустрою і все-таки прийняли її з корективами. Зокрема Юрій Безпятко запропонував скоротити термін її дії на два роки і зробити перерахунок коштів на 2016–2017 роки. Андрій Козюра виніс пропозицію скерувати 12 тисяч, які передбачалися для реконструкції фонтану, на ремонт прибудинкових територій.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром