Батьки, вчителі та чоловіки готові долучатися до відкриття першої вальдорфської школи у місті

28 Вересня 2017, 07:23
2776

Знайомтеся – це  молодий, але досвідчений  художник, вальдорфський тато, заручник кольору Сергій Столярук.

Навчався у Львівській Національній Академії Мистецтв на відділі художньої кераміки, працює вчителем малювання і трудового навчання у Баївській загальоноосвітній школі. Для Сержа – мистецьке ім’я Сергія серед друзів – вальдорфська педагогіка – це інша, альтернатива освіта, для мене він - справжній вальдорфський вчитель, який розуміє роль мистецтв у повноцінному розвитку особистості.


Влітку Луцька вальдорфська ініціатива вперше відкрила «вальдорфську галявину» на фестивалі Бандерштадт, яка успішно пройшла, дякуючи майстру Сергію Столяруку –постійному учаснику фестивалів.

Мистецтво кераміки втілює для нього  можливість працювати з матеріалом – глиною й землею, створювати об'ємно-просторові речі в поєднанні з живописною манерою. Створюючи цікаве поєднання та переплетення творчих манер, кераміка та живописця, він творить повний образ. Кераміка – пристрасть Сержа, він захоплюється гончарним колом, яке стало основним технічним прийомом, цікавиться тонкощами технологічного процесу сушіння, випалу та декорування кераміки. Любить подорожі, ремесла, сноуборд, гірські велосипеди, байдарки.  Бере активну участь у виставках та артформаціях України.


Просто ідеальний вальдорфський вчитель !

«Педагогіка має бути не наукою, а мистецтвом. Але чи існує таке мистецтво, якому можна навчитися без постійного звернення до своїх почуттів ? А ті почуття, які можна відчути, аби оволодіти найвеличнішим життєвим мистецтвом – педагогікою, почуття, які ми потребуємо для педагогіки, можуть з’витися лише дякуючи спогляданню величі світостворення і його зв’язку з людиною», – засновник вальдорфської школи Рудольф Штайнер у праці «Людинознавство як основа педагогіки».

Читайте такожЛюдяна освіта у Луцьку: садок, школа і при чому тут німці 

Вчителя пізнаєш по роботах учнів
 
На стінах школи в Баєві - роботи учнів Сергія Миколайовича. Поєднання сучасного мистецтво з музеєм школи – приклад живої педагогіки, різноманітність української культури  у сучасній та традиційній інтерпретації.  
 
Соціальна тематика в поєднанні з актуальним мистецтвом  у творчості Сергія – основна, в якій він продовжує працювати на сьогоднішній день як з учнями, так і в майстерні.

Він прагне виявити властивість матеріалу, підкреслюючи м'якість і піддатливість,  тонке відчуття та розуміння його внутрішньої природи.


Читайте також: У Луцьку відкривають новий набір у вальдорфський садочок

Цієї осені список виставок і мистецьких проектів Сергія Столярука поповнився.
 
Він щойно повернувся з Покровська Донецької області,  де 22 та 23 вересня  вперше пройшов етнічний фестиваль «Східний оберіг». 
 
«Це типу ArtMaidan, тіко для Донбасу. Возили ми туди куліш, гончерне коло, коваля, козаків і соломоплетіння. І це, напевне, вперше за двадцять років ми показали, що «бандерівці» не такі страшні. І діти всі українську розуміли, я принципово не переходив на «общепонятний»», – розповідає майстер.



 

Після фестивалю художник заїхав в Одесу, де разом з іншими ентузіастами - волонтерами України і світу, долучився до будівництва першої  альтернативної самманої еко-школи з глини, соломи і позитиву для майбутній щасливих школярів.
 
«Нам подобається працювати із Сергієм, він гарно показує та пояснює і так після легше самій робити! Він ще веселий. Ставиться до нас, ніби ми справжні майстри-художники. Сергій каже, що ми можемо зробити своїми ручками все що хочемо! Я забуваю про час і мені хочеться приходити щодня», – ділиться своїми враженнями від занять мама Наталія та  юна миткиня Анюта (Анель) Мартинюки.
 
Мистецькі заняття із художником Сергієм Столяруком проходять щовівторка і щочетверга з 16:30 до 18 години по вулиці Винниченка 7/7.
 
Долучайтеся до Луцької вальдорфської ініціативи у Facebook, щоби вчасно отримувати всі новини Вальдорф-Луцьк.

Освітній центр «Коло»
Домашній міні-садок. Луцьк

www.waldorf-lutsk.org

Юлія Марушко, журналістка, вальдорфська вчителька, ідейниця вальдорфської ініціативи у Луцьку, художниця, громадська активістка, засновниця культурного об'єднання «ArtMaidan» у Гамбурзі.

Читайте також«Я вірю, що альтернативна педагогіка в Луцьку матиме все більше красивих, чоловічих облич», – Юлія Марушко про вальдорфську школу

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром