Розпочинає роботу служба для важкохворих дітей «Хоспіс вдома»

02 Липня 2015, 14:17
5396

Луцька  дитяча поліклініка отримала 200 тисяч гривень на надання паліативної допомоги важкохворим дітям у 2015 році. 

Про це йшлося на презентації виїзної бригади «Хоспіс вдома». 
До складу бригади входить лікар, медична сестра та реабілітолог, він же соціальний працівник. Дільничних лікарів не активно залучатимуть до цього, бо вони вже майже члени сім’ї важкохворих дітей. Завдання нової бригади – не лише медична допомога, а перш за все соціальна і психологічна підтримка.  
Для такої місії керівництво поліклініки виділило свою найкращу машину невідкладної допомоги. Цей автомобіль дозволяє транспортувати хворих і в лежачому положенні, і тих, хто у візку. 
Головний лікар КЗ «Луцька дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська розповіла, що робота з сім’ями важкохворих дітей вже здійснюється. Проведене опитування дало відомості про їх потреби: для одних найнеобхіднішим є лікар, іншим – психолог. Працівники служби вже познайомились із 47 родинами, які складають перший пілотний набір. Тобто саме на них бригада «Хоспіс вдома» буде вчитися практично надавати паліативну допомогу. Теоретичних знань у персоналу достатньо – Благодійний Фонд «СТОПРАК» запросив лектора, який цілий тиждень проводив навчання-тренінг по даній роботі.
Марія Адамчук, президент Благодійного фонду «СТОПРАК», розповіла про необхідність створення такої служби в Луцьку:


«Важкохворих дітей, як приречені на смерть, часто вже сприймають, наче їх не існує. Коли спілкуєшся з такими дітками, їх сім’ями, хочеться перетворитись на страуса і заховати голову в пісок, щоб нічого не чути і не бачити. На жаль, наше суспільство так і робить, але ми повинні щось міняти. Луцьк став одним з перших міст в Україні, де створили службу паліативної допомоги для дітей». 

Виїзна бригада паліативної допомоги дітям працюватиме вже з наступного понеділка, 6 липня.
Проект «Створення дитячої виїзної служби паліативної допомоги «Хоспіс вдома» для дітей міста Луцька та Луцького району» здійснюється Благодійним Фондом «СТОПРАК» за програмної підтримки «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження».

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром