Луцькрада звернулась до Міністерства захисту довкілля та природніх ресурсів через Гнідавський цукровий завод

06 Серпня 2021, 16:25
Гнідавський цукровий завод 793
Гнідавський цукровий завод

Луцька міськрада звернеться до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України щодо вирішення екологічної проблеми пов’язаної із роботою ПрАТ “Гнідавський цукровий завод”.

Про це повідомили на сайті Луцької міської ради.

Причиною для ухвалення такого рішення стали проблеми з погіршенням якості атмосферного повітря, у зв’язку із експлуатацією паливного обладнання ПрАТ “Гнідавський цукровий завод”. Жителі мікрорайону Вересневе та ДПЗ масово скаржаться та звертаються до міської ради з проханням втрутитись в ситуацію із періодичними викидами їдкого чорного диму від труби заводу.

Проведені перевірки державними контролюючими органами (ДЕІ та Держпродспоживлужби) не принесли очікуваних результатів, дослідження якості повітря не виявило перевищень допустимих викидів. Забруднення атмосферного повітря викидами від заводу вперше виникло в травні 2021 року та було пов’язане із переведенням паливного обладнання з природного газу на мазут, що потребувало його технічного налаштування. Після проведення перевірок та тимчасового припинення виробничої діяльності ситуація з шкідливими викидами стабілізувалась. На жаль, викиди від діяльності паливного обладнання заводу знову періодично повторюються та є тенденція до їх зростання з настанням сезону цукроваріння.

Читайте також:  У Луцьку стартував фестиваль «Бандерштат»: погодинна програма

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024