Лучанин з синдромом Дауна провів історичний квест

26 Вересня 2017, 21:56
8975

Студент Богдан Кравчук у рамках стажування зцікавив містян та гостей благодійним квестом «Упізнай Луцьк».

Квест відбувся у вівторок, 26 вересня. 

Богдан навчається на історичному факультеті СНУ імені Лесі Українки. Хлопцю 22, і в нього синдром Дауна.

Цьогоріч він бере участь у проекті «Діти Сонця. Один день на роботі», де зможе спробувати себе у ролі співробітника Центру туристичної інформації та послуг.

У квесті взяли участь десять команд, представників луцьких шкіл. Завданням учасників стало відшукати історичні локації за старовинними світлинами. Кожна команда отримала перелік з дев'ять локацій, на фоні яких потрібно було сфотографуватися. У разі, якщо учасники не могли ідентифікувати пам’ятку за світлиною, на допомогу приходив Богдан Кравчук. Кожна команда мала право один раз звернутися за підказкою хлопця.

Менше, ніж за годину команди впоралися із завданням. Найчастіше до Богдана зверталися із питаннями про луцький будинок «Пекло» та Публічний сад. Хлопець відповідав доволі чітко, тому учасники легко знаходили локації за підказкою.

«Ми хотіли познайомити молодь з Богданом. Для нього це один із аспектів майбутньої роботи. Він зможе проводити екскурсії. Він намагається і вчиться, хоч поки це і виходить не дуже досконало», – розповідає організатор квесту, ідейний натхненник проекту «Діти Сонця» Олег Редько.

Наприкінці квесту Богдан Кравчук розповів про локації, які шукали учні та історію старого Луцька. Переможців нагородили призами від спонсорів – картами від Центру туристичної інформації та послуг, книжкою з історії України від книгарні «Є» та сертифікатами від піцерії «Теревені»















 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром