Лаврів: на Дні села стріляли з гармати, їли куліш та вигравали скотину

26 Вересня 2017, 14:44
8248

У селі Лаврів Луцького району, перша згадка про яке датується 1545 роком, відсвяткували День села. 

Свуято відзначають у селі вже деятий рік поспіль, повідомляє Волинь нова.

Народні гуляння розхпочали зі спортивних змагань – футболу і волейболу.

Мешканців села і гостей свята пригостили стравами національної кухні, солодощами.

Зі сцени лаврівців привітали аматори з села-«іменинника» та із сусідніх сіл. 

Під час святкування сільський голова Лаврова Світлана Герасимчук вручила подарунки найстаршим та наймолодшому жителям; найстаршим та наймолодшим дідусеві, бабусі, прадіду та прабабі; парі, яка цьогоріч святкує «золоте» весілля; подружжю, яке прожило в шлюбі 66 років; іменинникам цього дня; 50-ти та 70-ти річним ювілярам місяця та ювілярам року, яким виповнилося 60, 70, 80, 90 й більше років.

Також нагородили переможців у номінаціях «Вчитель року», «Творча родина», «Хлібороб року», «Дитина року».  Кульмінацією стало нагородження «Людини року» – директора Лаврівської школи Віктора Папка, ідейного натхненника відкриття дитячого садочку у селі.

Усі бажаючі мали змогу спробувати свої сили в стрільбі з лука та метанні сокири, скуштувати смачного козацького куліша. З нагоди Дня села кілька пострілів, наче святкових салютів, здійснила гармата.

Крім того, на святкуванні річниці села провели святкову лотерею, у якості призів були товари широкого вжитку, а також цукор та гречку.  Головними ж призами стали троє поросят, двоє телят та ягня.




 

Фото Ірини РЕПЕТУХИ

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром