У селі Рованці світлофори рік працюють у тестовому режимі: коли їх увімкнуть

04 Серпня 2021, 10:53
У селі Рованці світлофори рік працюють у тестовому режимі: коли їх увімкнуть 1228
У селі Рованці світлофори рік працюють у тестовому режимі: коли їх увімкнуть

У селі Рованці поблизу Луцька не запрацювали світлофори на вулиці Об'їзній, які встановили ще торік. Наразі світлофори працюють у тестовому режимі.

Про це розповів «Суспільному» місцевий житель Анатолій Мельник.

Автотранспорт на трасі їздить на великій швидкості, зазначив чоловік, а переходити дорогу пішоходам небезпечно. Житель Рованців каже: за минулі два роки 10 разів ремонтував паркан, у який врізалися автомобілі, що злітали з дороги.

Через відсутність світлофора на пішоходному переході та перевищення швидкості водіями на цьому переході траплялися аварії з летальними наслідками, – повідомила місцева жителька Марина Локачук.

«На цій дорозі 15 років тому загинув мій чоловік, 10 років тому кум загинув: ішов додому з роботи. Це непоодинокі випадки, бо скільки пам'ятаю, то з Рованців багато людей загинули», – додала жінка.

Проєкт встановлення світлофорів розробила сільрада, замовником робіт є облдержадміністрація, – зазначив заступник сільського голови Боратинської громади Віктор Бехнюк.

«Документацію передали на Службу автомобільних доріг. Провели тендер і звели об'єкт. Об'єкт зведений, перевірений і готовий до запуску, але були проведені певні види робіт. Зараз ще раз погоджують документацію. Думаю, це ще тиждень-півтора», – додав Віктор Бехнюк.

У Службі місцевих автомобільних доріг Волині повідомили: світлофори запрацюють, коли на асфальтовану дорогу нанесуть розмітку холодним пластиком. Це може зайняти один-два місяці, – розповів фахівець держпідприємства Микола Комаровський.

«Мало бути фарбою, але вирішили зробити кращий варіант, довговічніший. Зараз затримка через підрядника. Таку розмітку роблять одиниці фірм, у них черга», – говорить посадовець.

Цьогоріч на об'їзній дорозі вздовж села Рованці 26 дорожньо-транспортних пригод, із них чотири аварії з травмованими.

Аварії на цьому відрізку дороги трапляються через навантаженість на дороги, – додав заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП Волині Андрій Пархомчук.

Читайте такожЗа допомогою датчиків на автівках Луцькспецкомунтрансу вдалося зекономити три тисячі літрів палива

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром