«Правила охорони облради…» стали бестселером у Facebook

23 Грудня 2015, 16:03
2196 Джерело: zik.ua

Прес-служба Волинської обласної ради оприлюднила правила охорони комунальної будівлі обласної ради – у документі за підписом голови облради Валентина Вітра прописані умови, дозволи і заборони для всіх, хто бажає завітати до голів облради та облдержадміністрації.

Так звані «нові правила» насправді зовсім не нові, вони відповідають чинному законодавству й ними користуються в усіх відповідних установах України, запевняє ІА «Волинські новини».

Ознайомитися з правилами охорони будівлі облради пропонують для того, аби уникнути непорозумінь та скандалів, які створюють окремі відвідувачі будівлі.

Правила охорони будівлі Волинської обласної ради передбачають, зокрема, що вхід до адміністративного будинку і вихід з нього здійснюється через центральний та допоміжний входи, які постійно повинні перебувати під наглядом (у тому числі відеоспостереженням) та контролем працівників охоронного підрозділу.

Черговий працівник охорони має право вимагати пред’явити документи, що посвідчують особу (паспорт, службове посвідчення тощо). Додається перелік осіб, які можуть проходити до будівлі без проходження контролю.

Також роз’яснюється порядок внесення у будівлю зброї, вибухонебезпечних предметів, матеріальних цінностей.

Однак нібито демократичні правила вже викликати неабиякий резонанс серед дописувачів мережі Facebook. Скажімо, політик Михайло Наход прокоментував публікацію «Волинських новин» про правила охорони: «Мабуть багатьох цікавить походження цього «документу» і навіщо В. Вітру потрібно було його затверджувати в останній рік повноважень ради».

Активіст «Народного контролю» Михайло Шелеп зазначає: «Тут насправді більше питань виникає: де дата затвердження цього документа? Де пункт про відвідання приміщення ради громадянами, які прийшли подати певні звернення чи запити? Тут про це ні слова. Припускаю, що документ можна оскаржити».

Активістка і волонтер Марія Доманська підтримує допис і пропонує оскаржувати документ: «Шелеп, давай подамо до суду. Готова розділи судовий збір. бо це – фількіна грамота, а не документ».

Журналіст видання «4-та влада» Юрій Горбач теж вбачає цікаві запитання до «Правил…»: «Виникає два питання: 1) чому документ не датований? і 2) чому охорону і працівників КУ «Управління будинком облради» не притягнули до дисциплінарної відповідальності за недотримання правил раніше?».

Михайло Наход вважає, що необхідно прискіпливо вивчити історію ухвалення документа: «Спочатку треба з’ясувати «звідки ноги ростуть» у цього «документу», а потім когось карати. Щось я припускаю, Валентин Вітер, можливо, і не знає, що він щось подібне затверджував».

А політик, депутат облради і колишній голова облдержадміністрації Володимир Бондар резонно запитує, чи в документі є згадка про сторонню охорону зі зброєю: «Питання ще й в тому, чому невідомі особи зі зброєю заважають громадянам, в т. ч. депутатам, попасти в приміщення, де розміщені органи місцевої державної влади та місцевого самоврядування. Ніхто з цих осіб протягом усього інциденту не представився і не показав жодного посвідчення».

Більшість дописувачів зійшлися на тому, що вже наступної сесії облради потрібно вирішувати питання допуску до приміщення облради і нарешті поставити крапку в цій резонансній епопеї.







Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментарі
23 Грудня 2015, 18:34
Коли минулої сесії на засідання облради не пропускали і обшукували журналістів, депутат Бондар скромно мовчав з приводу. Нині ж черга прийшла й до Бондара. І, бачите, як запінився чоловік з приводу нових віянь "без" порядків керівника облради...
23 Грудня 2015, 18:38
Це новообраний керівник волиньради Палиця дуже переживає за своє життя. Тому й окружив себе бандюками...
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром