З новачками та без голів: луцька «Волинь» поступається «сонячному» Харкову

25 Вересня 2017, 18:37
2741

Лучани пропустили по голу в кожному з таймів у матчі проти одного з лідерів Першої ліги – «Геліоса».

Не зважаючи на позитивну історичну статистику зустрічей проти харківського клубу, цього разу «Хрестоносці» аж ніяк не були фаворитами протистояння. Нині команди намагаються виконати різні завдання: якщо «Сонячні» наразі є одним із найбільш симпатичних колективів Першої ліги та змагається за право підвищитися у класі, то лучани переживають зміну поколінь та тішитимуться від збереження прописки у другому за рангом дивізіоні українського футболу.

Напередодні виїзду до Харкова Альберт Шахов зіштовхнувся із серйозною воротарською проблемою: у минулому поєдинку проти «Інгульця» Віталій Неділько врятував команду від поразки ціною травми, а оскільки не міг грати через аналогічні причини Андрій Марчук, то «пост номер один» у воротах «червоно-білих» зайняв Денис Хвалицький. Зате не обійшлося без сюрпризів у лінії нападу – після довгих років до нашої команди повернувся її досвідчений бомбардир Олександр Пищур, якого головний тренер одразу ж кинув у бій у важливому матчі. Тож на «Геліос» волиняни вийшли одразу із двома потужними за своїм антропометричними даними форвардами – окрім Пищура з перших хвилин грав і Роман Степанов.

Активність Пищура, тим не менш, не допомогла «Волині» не програти перший тайм. З самого початку гри гравці «Геліоса» влаштували справжній тиск на ворота Хвалицького, і один з кращих голеадорів харків'ян Сергій Кравченко «вибачив» за помилки захисників луцького клубу, не зумівши переправити «кулястого» у порожні ворота після прострілу партнера по команді. Утім, в середині тайму усе вдалося у іншого форварда «Сонячних» – Артема Козлова, який замкнув ближню стійку після низового прострілу з правого флангу – 1:0.

До перерви господарі поля ще не раз могли претендувати на збільшення переваги у рахунку, однак Кравченко та компанія свої можливості не реалізували. Утім, і лучани зусиллями Степанова могли зрівнювати рахунок, однак на місці був голкіпер «Геліоса» Денис Сидоренко. А наприкінці першої половини гри чудовий рейд правим флангом вдався Юрію Тетеренку, однак партнери змарнували шикарну контратаку «чотири у три» невдалою останньою передачею Олега Марчука.

Саме восьмий номер нашої команди став єдиним гравцем, якого Шахов замінив у перерві на Владислава Дмитренка. І гол прийшов – щоправда, не у ті ворота. Замість швидкого запалювання другої «одинички» на табло, підопічні Шахова пропустили вдруге - на цей раз після подачі кутового у Сергія Кравченка усе вийшло якнайкраще – 2:0.

Як і у першому таймі, пропустивши вдруге, «Волинь» організувала чимало хороших атак, однак перетворити їх бодай у стовідсоткові гольові можливості так і не змогла. Не допоміг команді й ще один дебютант – молодий нападник Дмитро Щербань, якого взяли до команди після хороших виступів у чемпіонаті області за «Ковель-Волинь». Цього разу правило «новачок забиває» не спрацювало – і Щербань, і Пищур шукатимуть своїх можливостей у наступних іграх.

А календар після «Інгульця» та «Геліоса» у підопічних Альберта Шахова аж ніяк не легший – виїзд до «Колоса» та домашній поєдинок проти другої у таблиці «Полтави». Тож хлопцям треба буде дуже постаратися, аби не впасти назад до зони вильоту з Першої ліги. Від якої луцьку команду відділяють лише два залікові пункти...

«Геліос» – «ВОЛИНЬ» 2:0 (Козлов, 28, Кравченко, 54)

Склад «Волині»: Хвалицький – Тетеренко (Тимошенко, 90), Никитюк, Марушка, Шаповал – Романюк, Марчук (Дмитренко, 46), Медведь, Ляшенко (Щербань, 77) – Степанов (Шандрук, 60), Пищур.

Читайте такожПіщур знову гратиме за луцьку «Волинь»

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром