З новим тарифом на тепло так і не визначились

25 Вересня 2017, 21:15
2518 Джерело: volynpost.com

В обласному центрі Волині обговорили проект формування тарифу на тепло, який наприкінці серпня передали до Луцької міської ради.

Про це стало відомо на нараді у луцькому ЦНАПі за участі представників місцевої влади і ДКП «Луцьктепло».

Вартість тарифу на опалення зараз опрацьовує департамент економічної політики та соціальної політики із залученням департаменту юридичної політики.

На нараді пояснили, що у 2015 році збитки підприємства сягнули майже 12 мільйонів гривень, а вже у 2016 році – 57 мільйонів. Ситуацію, яка склалася на підприємстві, називають катастрофічною.

Зазначимо, що представники влади у залі зауважили, що формування оплати за теплоенергію ні в якому випадку не має вплинути на споживачів.

Варто додати, що на сьогоднішній день адміністрація ДКП «Луцьктепло» подала не всі документи для встановлення нових тарифів для населення, хоча новий тариф має бути затверджений на місцевому рівні до 1 листопада.

У зв'язку з цим міська рада очікує від комунального підприємства повної структуризації планового тарифу, розрахунку загальновиробничих адміністративних витрат та їх розподілу, а також порівняльної структури діючого тарифу.

Без цих документів продовжувати формувати плату за теплопостачання не можна, і вже з’явилися сумніви, що до 1 листопада це не встигнуть зробити. Тому на нараді звернулися до «Луцьктепло», аби на цьому тижні вони обов’язково подали всі документи.

Директор КП «Луцьктепло» Валентина Малютіна зауважила, що такі документи не можуть подати без погодження окремих складових тарифу.

«Ми затрималися, бо більше місяця не погоджувався штатний розклад Луцькою міською радою. Це все взаємопов’язані речі. 26 вересня зранку ми надамо весь пакет документів із підписами», – запевнила директор ДКП.

На засіданні зауважили, що так, як у цьому міжсезонні, «Луцьктепло» не працювало ніколи. Перш за все, це пов'язують з високою заборгованістю по субсидіях і пільгах. Нині заборгованість сягає орієнтовно 74 мільйони гривень – такого боргу не було ніколи.

Зрештою, з новою ціною на теплопостачання так і не визначились. Наступну нараду планують провести у четвер, 28 вересня.

Коментарі
26 Вересня 2017, 11:49
ІТП встановити не можуть, тариф виявився малим, а Малютіна дальше вішає всім лапшу на вуха.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром