У луцькій бібліотеці представлять інформаційні вибірки до Міжнародного дня голокосту ромів

02 Серпня 2021, 16:12
У луцькій бібліотеці представлять інформаційні вибірки до Міжнародного дня голокосту ромів 723
У луцькій бібліотеці представлять інформаційні вибірки до Міжнародного дня голокосту ромів

Відповідно до Постанови Верховної Ради України від 8 жовтня 2004 р. № 2085-IV «Про відзначення Міжнародного дня голокосту ромів» Міжнародний день голокосту ромів в Україні відзначається щороку 2 серпня на державному рівні.

Про це йдеться на сайті міськради.

З цього приводу  у бібліотеці-філії №3 для дорослих Луцької міської централізованої бібліотечної системи проходитиме День інформації «Свічою пам’ять проростає», де будуть представлені інформаційні вибірки про подію. У бібліотеці-філії №3 для дітей відбудеться бесіда «Народ, який поруч з нами» .

Місто Луцьк активно реалізовує Програму Ради Європи (РЄ) «Інтеркультурні міста», завданням якої є підтримка та сприяння культурному самовираженню інших народів в місті, що базується на удосконаленні політики інтеркультурності та налагодженні міжкультурних зв’язків.

Цього року у Луцьку розпочато реалізацію проєкту РЄ «Захист національних меншин, включаючи ромів та мов меншин в Україні». Проєктом передбачається посилення захисту національних меншин та мов меншин шляхом підтримки відповідної політики, вдосконалення консультацій з національними меншинами та підвищення обізнаності громадськості.

Довідково

У часи Другої світової війни, за даними дослідників, загинуло від 600 тисяч до 1,5 мільйона ромів, 20 тисяч з них – на території України. Кількість убитих ромів на Волині достеменно невідома, адже значна їх кількість до 1956 року вели кочовий спосіб життя і ніде не реєструвалися у списках жителів. Однак, за розповідями очевидців, лише у одному з маленьких волинських сіл Видерта Камінь-Каширського р-ну у 1943 році було вбито близько 500 ромів.

Читайте такожЛевковий талер 1646 року із колекції Торчинського музею

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром