ОСББ «Діамант-Луцьк» та «Луцьктепло» побили горщики

25 Вересня 2017, 15:06
2853

Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Діамант-Луцьк» звернулося  до міської ради щодо порушення ДКП «Луцьктепло» розподільного обліку комунальних послуг ОСББ.

Про це стало відомо у понеділок, 25 вересня, на засіданні постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Директор з комерційних питань ДКП «Луцьктепло» Віктор Мельник розповів, що ОСББ звернулося до ДКП «Луцьктепло», аби підприємство дозволило встановити тепловий лічильник. Оскільки котельня знаходиться на дахові будинку, то місця, де встановити лічильник, окрім котельні – немає.

«Луцьктепло» пішло на компроміс і дозволило встановити лічильник у котельні. Однак у будинку є 10 квартир, які спочатку будівництва свої вводи опломбували і не платять за теплову енергію.

Відповідно, сплату за тепло потрібно розподіляти між всіма мешканцями. «Луцьктепло» поставило умову ОСББ, щоб мешканці тих квартир розпломбували теплові вводи для того, аби розподіл теплової енергії йшов між усіма квартирами. На що ті відповіли, що «Луцьктепло» порушує закон про  комерційний облік.

Варто зауважити, що ті,  хто опломбував вводи, все одно користується тепловою енергією, але не платить за це.

Директор з комерційних питань ДКП «Луцьктепло» Віктор Мельник зауважив, що вихід із ситуації є: заключити колективний договір із ОСББ.

Комісія Луцької міської ради вирішила рекомендувати «Луцьктепло» розглянути звернення і надати відповідь ОСББ у 15-денний термін.

Читайте також: «Луцьктепло» опалюватиме будинки з урахуванням «рейтингу» боржників

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром