Луцьк у списку міст, де запровадять патрульну службу найближчим часом

02 Липня 2015, 12:20
4977

До вже заявлених Києва, Одеси, Харкова та Львова додадуть Луцьк та Миколаїв.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у середу під час презентації зразків форменого одягу нової патрульної служби назвав міста, в яких патрульна служба розпочне роботу в першу чергу, - передає Кореспондент.

"У першу чергу, нові патрульні вийдуть на вулиці Києва, Одеси, Харкова та Львова. На черзі - Луцьк та Миколаїв", - розповів Аваков.

Міністр зазначив, що в четвер на розгляд Верховної Ради буде внесено 5 законопроектів про реформу органів внутрішніх справ з внесеними в них більш ніж 1,5 тис. поправками. Після прийняття законопроектів ще близько 2 місяців триватиме перехідний період.

За словами Авакова, оптимальним терміном підготовки нових поліцейських могли б бути 3 роки, проте ситуація потребує докорінних змін.

Глава МВС наголосив на тому, що надалі підрозділи ДАІ замінять аналогами іноземних підрозділів типу Road Рatrol, а підрозділи МРЕВ - сучасними сервісними центрами.

"До нового року в МВС планують підготувати 6 тис. нових патрульних, хоча в масштабах держави їх потрібно набагато більше - близько 170 тис. У новій патрульній службі буде лише 38 співробітників міліції", - повідомила прес-служба МВС України.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром