#ШоТамСесія. Дайджест засідання 30 липня

30 Липня 2021, 18:15
Пленарне засідання 15 сесії Луцької міської ради 749
Пленарне засідання 15 сесії Луцької міської ради

Пленарне засідання 15 сесії Луцької міської ради можна охарактеризувати (на диво чи ні) лаконічно: вона була конструктивною.

Так, сесійна зала зібрала луцьких народних обранців 30 липня вранці і не випускала до обіду. Тих дві години, поки тривала сесія, депутати голосували, коли треба – обговорювали, коли треба – питали чи виступали. Цього разу обійшлося без суперечок і великомовних реплік. Аж трохи нудно (жартуємо). 

Та попри все, встигли вирішити чимало важливих для міста питань. Найцікавіші з них пропонуємо до перегляду у традиційному сесійному підсумку від Район.Луцьк.

Трьом загиблим учасникам АТО присвоїли звання почесного громадянина Луцької громади

Трьом загиблим учасникам антитерористичної операції на Сході України присвоїли звання «Почесний громадянин Луцької міської територіальної громади».

За пропозицією громадської організації «Члени родин загиблих в АТО «Надія» запропонували присвоїти посмертно звання «Почесний громадянин Луцької міської територіальної громади» загиблим учасникам АТО та ООС: Лахаю Віктору МихайловичуМельничуку Віктору Миколайовичу та Пасичнюку Максиму Вікторовичу.

У Луцьку врешті визначилися із місцем для пам'ятника Степану Бандері

У Луцьку нарешті погодили місце розташування пам'ятника Степану Бандері.

Багато років це питання «висіло в повітрі», а в місті був лише постамент, який, як недавно повідомили, вирішили прибрати. Так, новий пам'ятник будуватимуть у центральній історичній частині міста, на площі у сквері між будинками Лесі Українки, 16а та 24. 

До 15 вересня департамент містобудування, земельних ресурсів та реклами оголосить конкурс на встановлення пам’ятника та благоустрій території. А у бюджеті громади на 2022 рік планують передбачити на це гроші.

«Волиньавтогазу» продадуть ділянку на вулиці Героїв УПА

«Волиньавтогазу» продадуть земельну ділянку у Луцьку на вулиці Героїв УПА, 2а.

Вартість ділянки становить 424 тисячі гривень, площа – 0,08 гектара. Про це стало відомо під час засідання сесії міськради 30 липня.

Цільове призначення землі – розміщення та експлуатація об'єктів дорожнього сервісу, вид використання – для будівництва та обслуговування автозаправної станції.

Худкерівник оркестру «Кантабіле» став почесним громадянином Луцької громади

Художньому керівнику академічного камерного оркестру «Кантабіле» Волинської обласної філармонії, заслуженому діячу мистецтв України, народному артисту України Товію Рівцю присвоїли звання Почесного громадянина Луцької міської територіальної громади.

Як у Луцьку розвиватимуть велосипедну інфраструктуру

У Луцьку затвердили Концепцію розвитку велосипедної інфраструктури.

Концепція розвитку велосипедної інфраструктури передбачає облаштування велодоріжок, встановлення пунктів технічного обслуговування та прокату велосипедів та електроскутерів.

Музей-скансен в Рокинях передали Луцькій громаді

У власність Луцької міської територіальної громади передали частки статутного капіталу Музею історії сільського господарства Волині – скансену, що належить спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та знаходиться у селищі Рокині.

Кладовище в Гаразджі хочуть розширити

Біля міського кладовища у селі Гаразджа Луцького району хочуть докупити три земельних ділянки, аби розширити його.

 

Загальна площа ділянок складає 0,63 гектара.

Бюджет Луцької громади перевиконали на 57 мільйонів гривень

Бюджет Луцької міської територіальної громади перевиконали на 57 мільйонів гривень.

Однією з вагомих причин такої ситуації міський голова Ігор Поліщук вважає високі тарифи на енергоносії: із цього перевиконання бюджету на їх оплату витрачається вісім мільйонів гривень.

Луцькі «пластуни» залишилися без приміщення

Луцькі учасники Національної скаутської організації «Пласт» залишилися без приміщення.

Йдеться про майже 100 вихованців організації та ще 20 волонтерів.

Так сталося через те, що приміщення Центру національно-патріотичного виховання, де раніше розміщувалися «пластуни», виставили на аукціон. 

Проте вже з 1 вересня діти повертаються у «Пласт» на навчання, тож стоїть потреба до цього часу знайти їм приміщення площею від ста метрів квадратних. Рішення підтримали 27 депутатів.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром