Що цікавого привіз Луцьк на Форум видавців у Львові

24 Вересня 2017, 14:30
2559

На Форумі видавців у Львові Мистецьке об’єднання «стендаЛь» представило Луцьк одразу кількома проектами. На всеукраїнському книжковому ярмарку презентували Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Lutsk та книжкове видавництво «Синя папка».

Директорка МО «стендаЛь» Ельвіра Яцута розповіла про це детально. «Цьогоріч наша команда активно брала участь у заходах Форуму. Ми провели дві вечірки-презентації фестивалю  та видавництва. Ореста Осійчук розповіла про «Айхо» під час зустрічі з школярами у дитячій бібліотеці Львова та на презентації новинок української фантастики.

Також ми взяли участь у дискусії «Творення нових міфів засобами літератури». Всі ці події для нас дуже важливі, адже ми не просто розповіли про Луцьк, наші проекти на всеукраїнському рівні, а й безпосередньо влились у професійне середовище ширшого масштабу».

До Форуму видавців вийшов друком примірник роману-фентезі волинської письменниці Орести Осійчук «Айхо, або Подорож до початку». Це книга про підлітка, який переживає безліч фантастичних пригод, емоційних переживань та здобуває безцінний життєвий досвід. Роман уже полюбили як юні читачі, так і їх батьки. Однією з характерних особливостей книги, виданої у «Синій папці» є зображення: кожне з них було зліплене з пластиліну та глини анімаційною студією «Імаго».


На презентацію Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Lutsk завітали його майбутні учасники: колишній директор польського Інституту книги Ґжегож Ґауден, польська письменниця Анета Камінська, Юрій Андрухович, Олександр Бойченко.






 

Нагадуємо, що Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Lutsk відбудеться 6-8 жовтня у Луцьку. Квитки можна купити у книгарні «Освіта» (пр.Волі, 8) або онлайн.

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром