Все, що ви хотіли знати про Липини

23 Вересня 2017, 17:22
19646

На схід від обласного центру Волині розкинулось село Липини.

Площа населеного пункту становить приблизно 570 гектарів, у селі налічується близько 1,5 тисяч дворів, кількість населення – майже 4,5 тисячі осіб. 

Для потреб мешканців діють і розвиваються усі необхідні заклади соціально-побутової сфери: сучасний дитсадок «Оленька», на базі якого проводять обласні і районні семінари, загальноосвітня школа, вихованці якої є призерами предметних олімпіад, творчих конкурсів і змагань. 

У селі є свій Будинок культури, де, крім великої глядацької зали, є і класи для музичних занять і танців, бібліотека. Крім того, тут функціонує виконком сільради, відділення зв'язку і АТС.

Гостей села і Луцька теплом домашнього вогнища зігріють готель «Маєток» і «Кедем».

В Липинах успішно працюють виробничі підприємства та комерційні фірми, які забезпечують роботою десятки мешканців округи. У місцевому плодорозсаднику вирощують садженці фруктових дерев, кущів і ягідників.

Окрасою села стали новозбудовані храми – Хрестовоздвиженський та Святотроїцький.

Незважаючи на свій поважний вік, Липини – сучасне та перспективне село: ось чому сюди варто їхати – пізнавати рідний край і таємницю людського буття на землі.

 

Коментарі
24 Вересня 2017, 15:29
Гарно послухати, але чому немае автобусного звязку в такому сучасному селі з районною лікарнею, яка знаходиться два кілометри від центру Липин? Чому не мають твердого покриття всі провулки?
24 Вересня 2017, 15:31
Е жителі , які страдають від грязюкі 3 сезони в рік.
24 Вересня 2017, 23:15
Жителі б не були скрягами, а б скинулись і зробили б дорогу! а то ждуть коли за них хтось зробить! А ж тошнить! Сам житель Липин, і ми скидувались на дорогу, і не ниємо!
25 Вересня 2017, 11:25
При таких податках,які надходять до сільської ради,можна дороги не лише центральні зробити...а не про благоустрій своїх кишень тільки думати.А маршрутки взагалі як хочуть,так їздять.Дітки з Теремно йдуть пішки до школи,старенькі люди і мами з дітками до лікарні добратись не можуть...Не все так прекрасно Богдан Петрович....
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром