На якому місці в Україні новорічні ялинки Луцька

23 Грудня 2015, 09:47
2497

Головна новорічна ялинка, точніше найвища з трьох ялин на Театральному майдані Луцька, потрапила до рейтингу подібних святкових символів новорічно-різдвяних забав, який склало столичне видання УНН.

Журналісти визначили – яка українська ялинка найвища, найнижча, і яка найпопулярніша висота різдвяних дерев. Згідно з рейтингом, новорічна красуня Луцька посіла почесне 8 місце разом із головними ялинками Львова, Івано-Франківська, Кіровограда, Одеси, Херсона, Полтави і Миколаєва. Луцькі ялини, які урочисто запалили вогнями на День Святого Миколая, заввишки 20 метрів, усього на метр нижча за красуню в Чернівцях і на метр вища за ялину в Тернополі. До речі, саме ялини, заввишки 20 метрів, найпопулярніші в обласних центрах.

А найвищою ялинкою в Україні милуються жителі та гості Харкова. Там встановили символ Нового року заввишки 36 метрів. Щоправда, ця ялинка штучна. Найбільша жива знаходиться на Софійській площі в Києві – 25 метрів. Її спеціально до столиці привезли із Івано-Франківської області.

Найнижча ялина в Ужгороді – тамтешня лісова красуня на зріст усього 14 метрів.

Також зазначимо, що нинішнього року в обласних центрах України популярні штучні, живі та зібрані із гілок і невеликих дерев ялинки.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром