Інтернет-шахраї видурили понад 30 тисяч гривень у довірливих лучанок

22 Грудня 2015, 18:01
1960

В однієї жінки пройдисвіти виманили з банківської  картки 20 тисяч гривень, у другої – більш як 12 тисяч.

Про це повідомляють у прес-службі волинської поліції.

28-річна жителька обласного центру продавала одяг в інтернеті. До неї зателефонував чоловік, довго розпитував про товар, після чого вирішив його придбати. За домовленістю покупець мав перевести потерпілій гроші на платіжну картку. А продавець після оплати товару зобов’язалася надіслати його за адресою, яку надішле покупець.

Через деякий час до лучанки знову зателефонували. Цього разу невідомий чоловік представився працівником банку. Він повідомив, що на її картку мають прийти гроші, але цю фінансову операцію виконати неможливо, оскільки платник – юридична особа. Однак невідомий переконав потерпілу надати йому пароль до картки, аби мати можливість зарахувати на неї гроші. Після недовгих вагань жінка погодилась і миттєво позбулася 20 тисяч гривень, які були на рахунку.

Зрозумівши, що щось не так, потерпіла забила на сполох. «Працівник банку» її заспокоїв і сказав, що стався збій операції, і кошти зараз повернуть. Для цього потрібно назвати ще трьох поручителів, які мають платіжні карти цього банку. Жінка надала дані ще трьох поручителів, своїх знайомих. Тож на вудку пройдисвітів потрапила ще і 31-річна подруга лучанки, у якої шахраї аналогічним способом видурили 12 500 гривень.

За фактом шахрайства правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

На жаль, шахрайство з інтернет-покупками явище не нове. Щодня пройдисвіти вигадують все нові й нові схеми. Однак у жодному разі ніколи й нікому не слід називати персональних даних: ПІН-код банківської картки, CVV-код та пароль. Ці дані повинен знати лише власник картки.

Якщо все ж таки ви стали жертвою інтернет-шахраїв, одразу повідомте телефоном «102». Тільки в такому випадку правоохоронці зможуть за гарячими слідами встановити та затримати зловмисників.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром