Для старшокласників влаштували літературну дегустацію кави

22 Грудня 2015, 16:28
2131

Волинська обласна бібліотека для дітей у рамках проекту «Бібліотека їде в гості» організувала для учнів 10-А класу гімназії № 4 імені Модеста Левицького пізнавальну екскурсію у кав'ярню «Золотий дукат».

Яка різниця між арабікою та робустою? Від чого залежить смак кави? Яка кава найдорожча? Як правильно зберігати і готувати цей запашний напій? Організатор кажуть, що усе це стало темою розмови юних відвідувачів «Золотого дуката» та власниці кав'ярні  Жанни Чигринюк, яка так натхненно і цікаво розповідає про каву, що навіть у тих, хто і не був гурманом кави, виникає бажання спробувати, відчути  смак напою.

Завідувачка відділу читання та навчально-творчого розвитку підлітків бібліотеки Катерина Теплюк розповіла про історію поширення кави у Європі та Україні. Діти дізналися про видатних людей, які обожнювали цей «повільний трунок»: видатного українця Юрія Кульчицького, якому поставили пам’ятник у Відні, Густава III, Оноре де Бальзака, Йогана Себастьяна Баха, Людвіга ван Бетховена, Вольтера,  Купріна та багато інших.

А хорошого настрою  усім додали горнятко кави та смачнее тістечко.

Фото надані організаторами






 

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.   

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром