«Волиньгаз Збут» відхрещується від комісійного збору при оплаті газових послуг

22 Грудня 2015, 16:01
2547 Джерело: gazeta-ptk.org.ua

ТОВ «Волиньгаз Збут» не впливає на встановлення для споживачів комісійного збору при платі за газопостачання, розмір такої комісії визначається фінустановами самостійно і не залежить від постачальника газу.

Про це повідомляє прес-служба «Волиньгазу».

Сплачуючи за газ у відділеннях поштового зв’язку, через банк або платіжні он-лайн сервіси, споживачам доводиться додатково платити комісійний збір.

Постановою Кабінету Міністрів України від 30.09.2015р. №792 «Про забезпечення проведення розрахунків за спожитий природний газ» затверджено «Порядок проведення розрахунків за спожитий природний газ». Пунктом 9 цього Порядку передбачено, що оплата послуг щодо приймання платежів від населення банківськими установами та підприємствами поштового зв'язку здійснюється газопостачальними підприємствами у розмірі, що не перевищує 0,3 відсотка загальної суми коштів, що надійшли від побутових споживачів.

   
«Газопостачальне підприємство ТОВ «Волиньгаз Збут» сплачує комісію за приймання платежів від населення на користь банківських установ та підприємств поштового зв'язку на рівні 0,3 %. Але додатково банківські установи та підприємства поштового зв'язку стягують зі споживачів комісію за послуги по прийманню платежів на свою користь, мотивуючи це тим, що собівартість обробки платежів вища, ніж 0,3 %, які  сплачує ТОВ «Волиньгаз Збут», – пояснює директор «Волиньгаз Збуту» Микола Тищук.

Тобто, комісію стягують банки не за те, що люди розраховуються за спожитий природний газ, а за послуги, які надають банки споживачам газу під час здійснення оплати. ТОВ «Волиньгаз Збут» не має стосунку до сплати цієї комісії.


Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.   

 

Коментарі
22 Грудня 2015, 18:19
Лучани звертайтесь зі скаргами у Антимонопольний комітет, пошта не має права брати три грн. Антимонопольний комітет розбереться !
22 Грудня 2015, 22:52
тов сталину він точно захістить від здирників
22 Грудня 2015, 23:56
Скажіть ,люди добрі, що це за країна, і що це за унікальні здирники?Комітети, комісії створюються, а державні хапуги: тут як тут!!! Головне, що совісті ні на грош!
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром