Лучани відправили на схід книги для бійців

22 Грудня 2015, 15:36
2375

Громадська організація «Література.RV»  у рамках акції  «Книжку? Солдату» зібрала понад 250 книг для воїнів АТО.

Акція стартувала 6 грудня і тривала до 19 грудня. Розпочати збір літератури попросили бійці полку «Азов». Вони самі надіслали список тих творів, які б хотіли прочитати.

«Усе, чим ми займались від початку грудня – це поширювали інформацію про акцію, звертали увагу на список літератури та, звичайно, вдячно приймали книжки від людей», – розповідає координатор акції Вікторія Дикобраз.

Окрім Луцька, книги збирали у Рівному, Львові, Києві, Тернополі. Організатори зазначають, що пакунки «Нової пошти» приходили з усіх кінців країни. З більшістю доброчинців вони не знайомі особисто, проте стверджують, що просили долучатися до акції друзів та знайомих.

«З охочими подарувати, саме подарувати, а не пожертвувати сконтактували у мережі, а потім зустрічалися особисто», – каже Вікторія Дикобраз.

Дарували по дві-три книги. Якщо приносили одну, то зазвичай вартісну або зовсім нову. Цікаво, що один чоловік з Києва готовий віддати усю свою бібліотеку – понад 400 книг.

«Хлопці, які перебувають у зоні АТО, жартують, що не матимуть часу воювати.  Вони дякують і дуже тішаться. Ми старалися шукати саме ту літературу, на яку був запит. Відсотків на 60 ми задум виконали, решту дозбираємо впродовж кількох наступних тижнів», – розповідає Вікторія.

Каже, що у нашому місті сталася одна з найкращих історій ініціативи. У перші дні акції Вікторія зустріла свою давню знайому. Вона дала кошти і попросила купити книги за списком.  Окрім того, у Луцьку передавали кілька книг Скрябіна, прекрасне видання «Мистецтва війни» та інші твори художньої літератури.

Загалом у рамках акції зібрали більш як 250 книг, проте відправили півтори сотні. Доправити інші просто не вистачило рук. Решту книг розприділять у січні у кілька військових частин. Ще будуть збирати чотири десятки книжок, які не вдалося знайти за перший етап акції.

Фото надані організаторами





Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром