Курсанти військової кафедри Луцького НТУ урочисто склали присягу

25 Липня 2021, 09:35
Курсанти Луцького НТУ 1674
Курсанти Луцького НТУ

У Луцькому НТУ відбувся четвертий випуск курсантів кафедри військової підготовки.

Захід проходив у суботу, 24 липня,  на плацу кафедри. Там побувала й журналістка Район.Луцьк.

43  дівчат та хлопців виконали Державний Гімн та присягнули бути вірними захисницями і захисниками Української держави, непохитно стояти на сторожі її свободи й незалежності.

Впродовж навчання курсанти опановували три спеціальності: «Бойове застосування механізованих підрозділів, частин і з’єднань», «Бойове застосування з’єднань, військових частин і підрозділів наземної артилерії» та «Психологія», та проявляли свою вправність на полігоні та навчальних зборах.

Курсантів вітали духовенство, викладачі, ректорка вишу Ірина Вахович та інші почесні гості свята.

 «Бажаю вам мати силу волі та міцне здоров’я. Так, як ми сьогодні розпочинали із Божого благословіння, бажаю, щоб Бог беріг ваші душі, ваші долі. Хай життя буде впевненим і насиченим цікавими подіями. Бажаю безпечного і патріотичного життя», - привітала курсантів Ірина Вахович.

Серед запрошених гостей був присутній Сергій Лозінський, начальник Луцького прикордонного загону.

«Шановні курсанти, від усього колективу луцького прикордонного загону вітаю із урочистим днем у вашому житті, складанням присяги на вірність  українському народові. Ви сьогодні поповнили ряди великої  сім’ї захисників України. Бажаю  вам відповідати цьому високому статусу. Служіть, навчайтесь та захищайте!», - побажав Сергій Лозінський.

Командир військової  частини 1141 Національної гвардії України підполковник Василь Гуртовський побажав курсантам запам’ятати значущість цього моменту для їхнього життя:

«Сьогодні для вас особливий день. Ви стали на голову вище своїх однолітків. Дякую вам, що прийняли важливе рішення – пройти підготовку на військові кафедрі цього навчального закладу. Після прийняття присяги  бажаю вам усім усвідомити слова цієї  присяги, щоб  ви розуміли значущість  цього моменту у вашому житті. Бажаю нових звершень. Плануйте, дійте, реалізовуйте і при цьому пам’ятайте, щоб досягти мети – треба йти.»

Завідувач військової  кафедри Турсумуратов  Павло нагородив курсантів подяками за високі досягнення у військовій підготовці, дисципліну та проявлені під  час навчання ініціативи. Грамоти отримали курсант групи М-21 Барбрір Назар, курсант групи А-21 Хоминчук  Владислав та курсантка Винарчик Лариса з групи П-21.

Привітати курсантів військової  кафедри луцького НТУ прийшли спортсмени клубу козацьких бойових  мистецтв «Герць», керівником якого є  Роман Ковальчук.

На завершення урочистостей курсанти продемонстрували рівень стройової підготовки та виконання стройової пісні і отримали привітання від своїх близьких.

Читайте також: У ЛНТУ розпочали ремонт приміщення з басейном

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024