Медзаклади Луцька отримали вакцини

21 Вересня 2017, 15:59
3932

Луцькі міські дитячі медичні заклади отримали вакцини на щеплення АКДП (Адсорбована Кашлюково-Дифтерійно-Правцева вакцина). Прийшов розподіл і на 800 доз вакцини проти туберкульозу (БЦЖ) індійського виробництва.

Таку інформацію озвучили 21 вересня на засіданні постійної комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови Луцької міської ради, пише Волинська правда.

«Є проблема з регулярністю надходження вакцини, але на це ми, лікарі, повпливати ніяк не можемо. Бо це – централізоване постачання», – каже начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Микола Якимчук.

Крім того, лучани можуть зробити інші щеплення: від поліомієліту, дифтерії – правця на 6 і 14 років та інші.

«У нас чогось побутує помилкова думка про недоброякісну вакцину з Індії. Але інструкції у всіх цих препаратах однакові. Тому алергічна реакція чи інші побічні ефекти можуть бути на усі вакцини, незалежно від країни-виробника, – переконує головний лікар Луцької дитячої поліклініки Оксана Лєщинська.

– Якщо говорити про епідеміологічне благополуччя, то ми повинні пройти 95% щепленості проти того чи іншого захворювання. Вакцинація потрібна ж не лікарям, не школам і не садочкам, а в першу чергу самій дитині і її батькам. Бо саме на них лежить уся відповідальність за здоров’я дитини, яка без вакцини залишиться незахищеною від інфекцій».

Лікарі кажуть, що часто зараз стикаються з агресивністю батьків, які надивившись новин про те, як індійське щеплення негативно вплинуло на здоров’я дитини, навідріз відмовляються робити будь-яку вакцинацію.

«І найбільшими важелями впливу на батьків є не так пояснювальна робота лікарів, як необхідність виїзду за кордон, бо там уся відповідність – на батьках», – додає Оксана Лєщинська.

 

Коментарі
22 Вересня 2017, 16:06
Ото ти лікарю, береш свою диниу перша щеплюєш привселюдно.А нам непотрібно своїх діток на той світ відправляти через цю трутку.Вперед. Ми знаємо,що ми раби,але ж не настільки ж.Ви не маєте права нас заставити робити те,що ми не хочемо.Ми не собаки, ми люди.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром