Лучани продовжують скаржитися на неприємний запах

23 Липня 2021, 09:32
Сморід у Луцьку не зник 691
Сморід у Луцьку не зник

152 звернення від жителів Луцької громади за останні два тижні надійшли на «гарячу лінію» міської ради, щодо неприємного запаху.

Кількість скарг в обласному центрі зросла під час спеки. Про це пише «Суспільне».

Неприємний запах періодично з’являється в різних частинах обласного центру. Зі слів заступниці директора центру надання адмінпослуг Тетяни Книш, цього року скарги від лучан почали надходити в кінці травня.

 «Позавчора за день мали 18 звернень, вчора вже більше 20-ти. В основному, це село Липляни, далі від села йде по маршруту : вокзал, 40-й мікрорайон, 33-й, вулиця Івана Франка», – розповідає заступниця директора ЦНАП.

Начальниця управління екології міста Оксана Лисак телефоном розповіла, що можлива причина неприємного запаху в обласному центрі нині одна – очисні споруди у селі Липляни, що межує з Луцьком.

Директор «Луцькводоканалу» Віктор Гуменюк коментуючи ситуацію з неприємним запахом розповів, що сморід містом шириться не від очисних споруд, а від сировини, яка там є.

«Ні насосне обладнання, ні бетонні конструкції, ні інші елементи очисних споруд не є джерелом викидів. Джерелом викидів є сировина. На превеликий жаль, та стічна вода, яка заходить на очисні споруди в рази перевищує ті нормативні значення. Які повинні туди приходити», – каже Віктор Гуменюк.

 З його слів, частини вини за вміст очисних лежить на користувачах каналізації міста.

Читайте також: Очисні споруди є одним із джерел неприємного запаху, – Ігор Поліщук

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром