Старе місто: чи обмежать рух авто – вирішувати лучанам

22 Грудня 2015, 12:07
1754

Міська рада скликає «круглий стіл» для обговорення питання обмеження руху автотранспорту територією Старого міста – чиновники обіцяють врахувати всі пропозиції та зауваження лучан.

Як повідомив під час оперативної наради заступник міського голови Сергій Григоренко, «круглий стіл» відбудеться 29 грудня о 14 годині в залі засідань Центру надання адміністративних послуг на вулиці Лесі Українки, 35.

Він зауважив, що це питання розглядається уже тривалий час, однак, кінцевого рішення так і не прийнято. Для підприємців і громадян, які ведуть підприємницьку діяльність та проживають там, в'їзд буде безкоштовний, повідомляє відділ інформаційної роботи міськради.

До речі, на початку листопада міськрада видала проект рішення про обмеження руху транспорту територією державного історико-культурного заповідника Луцька. У проекті є задум облаштувати по-європейськи цивілізовані місця для паркування легковиків та екскурсійних автобусів у Старому місті.

Саме на продовження розгляду цього рішення сьогодні скликається «круглий стіл». Як зауважив Сергій Григоренко, у європейських країнах обмежено рух і паркування в історичних частинах міста. Що, власне, хочуть зробити в Луцьку.

«Нині у Старому місті все хаотично, часто туристичні автобуси туди просто заїхати не можуть, – зазначив Григоренко. – Варто впорядкувати це і зробити Луцьк зручним для туристів».

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев звернув увагу департаменту житлово-комунального господарства на прибирання вулиць. За його словами, зима нині тепла, снігу нема і на вулицях необхідно наводити лад.

Також він звернувся до керівника КП «Луцькспецкомунтранс» Валерія Кузьмича, щоб працівники були готові завжди виїхати на очистку вулиць від снігу чи посипання доріг сумішами під час ожеледиці.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром