У Підгайцівській громаді планують створити простір для активної молоді

22 Липня 2021, 17:36
У Підгайцівській громаді планують створити простір для активної молоді 1173
У Підгайцівській громаді планують створити простір для активної молоді

Директорка комунального закладу «Центр культури, туризму, молоді та спорту» Підгайцівської сільської ради Тетяна Ковжук просуває ідею організувати у громаді простір для молоді, де б активні старшокласники та студенти могли спілкуватись, організовувати різноманітні заходи та втілювати в життя цікаві проєкти.

За словами Тетяни Ковжук, вона давно виношує ідею організації молодіжного центру на території Підгайцівської громади. Про це Район.Луцьк повідомили у пресслужбі сільради.

За допомогою та консультацією звернулися до ідейного натхненника та засновника «Молодіжного центру Волині» Захара Ткачука.

Він розповів, що їхній проєкт діє п’ять років. Ще один рік до запуску їм знадобився, щоб зробити ремонт у приміщеннях, облаштувати все, продумати функціонал кожної локації.

Зараз центр має ресепшн, кімнату для працівників центру, кілька кімнат, у яких може збиратися ініціативна молодь, є міністудія для зйомок відеоконтенту для юних блогерів, є куточок для спілкування із зручними диванчиками і зоною, де кожен може приготувати собі каву або чай.

Читайте також: У Боратині покажуть «Захар Беркут» просто неба

Схожі умови він рекомендує створювати усім молодіжним центрам, але аби офіс був ефективним місцем зустрічей молоді, різних розвиваючих активностей, навчань, відпочинку, спілкування, спочатку рекомендує сформувати коло молодих людей, яким буде цікаво займатися молодіжною тематикою в громаді. Для цього Захар Ткачук радить спочатку створити Молодіжну раду, спільно з активною молоддю сформувати програму та допомагати її реалізовувати, підтримувати їх інформаційно, фінансово тощо.

Читайте також: У Луцьку хочуть створити Центр медіації та корекції сімейних стосунків

«Мені сподобався підхід Захара, тому ми продумаємо, яким чином налагодити комунікацію між усіма селами громади, підготуємо проект рішення до чергової сесії Підгайцівської сільської ради та будемо працювати над тим, щоб молодь могла себе реалізувати, адже їхнє бачення розв’язання проблем, потреб громади – інакше, вони мислять прогресивніше і можуть дати новий поштовх та втілити нове бачення розвитку громади. Ми готові їм допомогти та підтримати», - зазначила директорка Центру культури, туризму, молоді та спорту» Підгайцівської сільської ради Тетяна Ковжук.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром