В Олиці презентували історико-культурний екомаршрут

22 Липня 2021, 13:32
Фото з презентації проєкту 835
Фото з презентації проєкту
В Олиці презентували історико-культурний екомаршрут «Волинський спадок». Проєкт реалізує ГО Волинська Фундація у партнерстві з Українською Природоохоронною Групою – UNCG. Маршрут підтримав Український культурний фонд в рамках конкурсної програми «Культура+». 
 
 Про це повідомили на сторінці Волинська фундація. 
 
Реалізували першу частину маршруту – Олика–Залісоче. Презентація наступного етапу Цумань–Цуманська пуща–Деражне відбудеться 25 липня в Цумані. Весь маршрут має протяжність близько 150 кілометрів. Поєднує 40 об’єктів історико-культурного та природно-заповідного фонду сучасних Волинської та Рівненської областей. В історичних містечках встановлені інформаційні стенди з qr-кодами сайту, де можна завантажити мапу маршруту. 
 
На презентацію проєкту в Олику завітало пів сотні учасників. З Луцька був організований безплатний доїзд. На місці на туристів чекала екскурсія від місцевої краєзнавиці Валентини Харковлюк.
 
Відвідувачам показали Олицький замок, колегіальний костел Святої Трійці, Костел святих Петра і Павла, Луцьку браму та ще багато пам’яток цього затишного містечка. Відтепер в Олиці ще є промаркований маршрут, двомовні вказівники (українською та англійською) та мапа про визначні пам'ятки.
 
«Це промаркований маршрут за міжнародними стандартами. І дуже важливо, що такі маршрути з’являються не лише в Карпатах, а й у нас на Волині. Сподіваємося, що це приверне ще більшу увагу туристів та й всіх бажаючих, які хочуть знайомитися з історією Волині, її культурою, природо-заповідним фондом, пізнавати щось нове», – зазначив керівник проєкту Павло Данильчук.
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром