У «ГаРмИдЕрі» планують поставити виставу про життєві історії людей з Волині

29 Липня 2021, 13:51
«НЕпровінційні творці НЕзалежності» 3303
«НЕпровінційні творці НЕзалежності»

Команда незалежного театру «ГаРмИдЕр» наблизилася до екватору резиденції документального театру «НЕпровінційні творці НЕзалежності» за підтримки Українського культурного фонду.

Уже віднайшли 10 історій про надзвичайних людей із Волині, на основі яких у рамках сценарної майстерні із 22 по 26 липня створять сценарій документальної вистави. Про це Район.Луцьк повідомляють організатори.


«Раді представити вам авторів-оповідачів історій, які стануть основою вистави до дня Незалежності. Очікуємо, що у сценарній майстерні візьмуть участь: Любов Фрадинська, Сергій Годлевський, Марія Філонюк,  Валентина Єгорова, Анна Глушук, Ірина Юрчук, Оксана Марченко, Олександр Мельник, Віталіна Макарик, Євгенія Сидорчук. Поки що будемо тримати інтригу щодо сюжету, лише скажемо, що це будуть різні регіони Волинської області, різні аспекти і сфери життя і такі різні, й такі однакові долі непересічних людей!»
, - розповіла керівниця та режисерка проєкту Руслана Порицька.

З усіх куточків Волині надійшли 70 історій, їх розглядала й оцінювала група експертів, до якої увійшли історик, письменниця, журналістка та викладачка університету. Це волинянки, які так чи інакше дотичні до культурного, освітнього, історичного життя Волині: Олена Маланій, Олена Лівіцька, Жанна Куява, Леся Бондарук. Зауважимо, що експерти оцінювали лише історії і не знали їхніх авторів.

Читайте також: Музей сучасного українського мистецтва Корсаків запрошує на відкриття виставки Владислава Краснощока «Красиве»

Також команда проєкту уже відібрала 10 акторів і акторок з містечок і сіл Волині, а також – із Києва, Ірпіня, Чернівців, Івано-Франківська. Із трьох десятків заявок обрали тих, чий досвід та мотивація на думку організаторів обіцяють привнести у проєкт потужну енергію.

У серпні група акторів зі всієї України на театральній лабораторії на основі сценарію, який створять в рамках сценарної майстерні, поставлять і 22 серпня презентують документальну виставу у просторі «ГаРмИдЕр ангар-stage». Також відзнімуть відеоверсі. вистави та 24 серпня відбудеться її онлайн-прем'єра із англійськими субтитрами.

«Ми з нетерпінням чекаємо у Луцьку на театральній лабораторії: Олександру Вітвицьку, Ольгу Савіна, Тараса Войтовича, Єву Сардачук-Король, Ганну Сухомлин, Анастасію Сегеду, Анну Кальянову, Анастасію Колесникову, Романа Віслобокова, Марину Адаменко, Вадима Хаїнського, Олену Шамріну. Ми певні, що це буде дуже жива вистава, адже творитиметься вона «тут і зараз», по-живому», - повідомила комунікаційна менеджерка Галина Гарбарук

Читайте також: Волинська Експедиція: триває реєстрація на маршрут Любешів – Сваловичі

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39